sdílená objednávka EIE carbon
Mám dotaz na zkušenější. Vlákno sleduji pravidelně a musím se přiznat, že mi jsou EIE kola a podle všeho i Tomášův přístup hodně sympatický. Nikdy sem si zvlášť kola nekupoval a vždy jezdil co bylo na kole, ale..
teď mám na kole DT Swiss G1800 Spline db a mám pocit, že to je slabý článek (vzhledem ke karbonu, elektrice atd - tak si říkám, někde se vzhledem k ceně šetřit muselo - asi na kolech?). Je to opravdu tak?
Nejsem žádný závodník, takže nutně nová kola nepotřebuji - ty původní mi vyhovují (jezdím bezduše), ale mám pocit, že bych si minimálně hmotnostně (o kolik gramů?) polepšil a možná i lepšími jízdními vlastnostmi. Mám 105 kg plus pár krát do roka bikepacking, takže cca + 8 kg.
Byl by mi někdo schopen říct, zda stojí nad výměnou kol přemýšlet nebo to až takový rozdíl nebude?
.
Kola od Tomase si kupujes pro radost, jinej smysl to nema :-) Realne jsi nejslabsi clanek ty osobne, to je stejny jako u mne :-) DT1800 mam na CX/zimaku a jsou to super kola, pro bikepack a drsnejsi zachazeni idealni.
Tomasovo EiE jsem nasadil na TCR a jedou paradne (az najedu vic, tak sem napisu) ale neco jako rychlostni posun atd bude v ramci procent, jestli vubec.
Shrnuto - v tvym pripade bych si dal zavazek zhubnout par kg a za odmenu si je koupit :-) kopce pak uplne zmizi.
Dle Toma ze SZ bych si polepšil až o cca 500g dolů, což bych asi poznal i já :) Navíc plánuji i vyměnit po sezóně pláště a co sem vyčetl někde v jiném vlákně, kde se řešily pláště, tak výměnou za jiné (teď si zas nepamatuji jaké to byly) to může být dalších -100 až 200g.
Hubnout není co a kopců se nebojím jelikož ty jsou všude okolo (Beskydy), jen prostě hledám způsob, jak si kolo ještě více užít a výměna kol mi přijde jako nejlepší možnost.
Nicméně ty kola plánuji až na příští sezónu, takže momentálně to měla být spíš taková sonda. Ale s Tomem už jsme něco předběžně pro mé potřeby vybrali.