Ahoj. Jsem celkem „lama“. Koupil jsem si nový kolo s kotoučovkami (Avid bb-5). Zaslechl jsem něco o zajíždění brzd a taky o spáleném kotouči.
Zajížděl jsem mylsim si jakž takž správně (Přerušovaně brzdit, ne mco dlouho a netlačit na to).
Ale dnes, když jsem vyjel na kolo (předtím najeto 50 KM) a brzdil jsem, cítil jsem takové škubání v zadní brzdě. Přední ještě moc nebrzdí, ale zadní trochu škubala (Nevidim a kotouč, ale mylsim že vždy ve stejném místě). Chtěl bych se zeptat čím by to mohlo být ( jestli to není právě ten spálený kotouč)
A taky bych se chtěl zeptat co přesně to ten spálený kotouč je, popř. jak dál bych měl pokračovat v zajíždění brzd atp
Jojo, tak tak … sahat nvm proč :-) maximálně že zdvihneš zadní kolo a zatočíš s ním jestli tj zkroucené.
Jak říkal jestli nezměnil barvu … tak napiš jakou má teď barvu nebo to vyfoť :-) tady ti lepší ti určitě řeknou. Já měl taky strachy teĎ při zajíždění :-D přední mi blbě brzdí ale neřeším to už … jestli to bude blbnout tak to šlahnu na garančku a ať to opraví
tak opticky ok. Jen na jednom místě má i rýhy jakoby kolmo (Jako jsou o směru točení, tak jsou tam rýhy jakoby v úhlu cca 45 stupnů, ale jsou taky zaoblené do směru točení kotouče, takže mylsim že je to jen „neobroušené“)
Já mám také nový kotouč Avid G3 a asi mě to dělá také(když jen přibrzďuji,tak to s kolem jako když cuká) vypadá to fakt asi na nestejnou tloušťku.Ale neřeším to,když víc přimáčknu,tak to neni tak znatelné.
Tak jestli je to škrtání o jednu OK, co je to na přední brzdě ? (když brdím z kopce má to jakoby bublavý zvuk.. nevim jak lépe bych pospal, jak dkyby tam kotouč poskakoval
Me se to ‚spaleni‘ s bb5 + kotouc 180mm hope saw stalo jen jednou kdy sem naschval brzdil sjezd z jestedu jen predni brzdou, tak me pak docela povolila a kotouc mel trochu jinou barvu, tak sem ho prestal mordovat. Takze jestli si nejel neco fakt dlouheho z velkeho kopce a nevazis hodne tak to bude spis ten nerovnomerny kotouc… ale jestli se to spravi casem to netusim.
Taky bublání … děrované kotouče jakoby bublou nebo mají takový zvuk. A nevím co chceš když si najel ani ne 100km :-) taky jsem se bál když sem měl něco přes to kilo jestli tj dobře nebo ne … až na tom najedš víc a bude tam něco nahovno tak potom bych si dělal starosti .. :-) a lepší hodit fotku, takhle to popisovat si myslím je nahouby.
Pořádně zajet… normální jízdou. A kotouče drnkají, mě to taky dělá když to trošku zmáčknu. Nebo taky vibrují ( jak sjem se dočetl a což je asi pravda. Mě se rozvibrují cca kolem 30–40km/h, potom přimáčknu trošku desky a ono se to srovná a přestane to)
Ahoj dnes sem si připek přední kotuoč je ještě okm nebo na výměnu ?
Brzdná plocha je namodralá o dál ke středu je kotouč nahnědlý, jde o fungl nové kolo najeto 700km (teď už je to jedno vím) dnes první vetší kopeček který ale vzhledem ke stavu cety nelze sjet bez beřdění.
V příapdě výměny poradíte něco odlnejšího 160mm + centrlock, Logicky bych šel do vyšší sedy tedy ultergra nebo dura.
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
No tak se podívej na kotouč…jestli není nějak poškozen, jeslti není zvlněný, jestli nemá jinou drsnost povrchu a jesli nezměnil barvu… :D
na to mám šahat? Nebo nějak zkouknout ? A zvlněný by byl jak moc ?
No tak nějak opticky to zkouknout jesi je ok…Ale pochybuju že to bude spálený…a ještě že zadní…
Jojo, tak tak … sahat nvm proč :-) maximálně že zdvihneš zadní kolo a zatočíš s ním jestli tj zkroucené.
Jak říkal jestli nezměnil barvu … tak napiš jakou má teď barvu nebo to vyfoť :-) tady ti lepší ti určitě řeknou. Já měl taky strachy teĎ při zajíždění :-D přední mi blbě brzdí ale neřeším to už … jestli to bude blbnout tak to šlahnu na garančku a ať to opraví
tak opticky ok. Jen na jednom místě má i rýhy jakoby kolmo (Jako jsou o směru točení, tak jsou tam rýhy jakoby v úhlu cca 45 stupnů, ale jsou taky zaoblené do směru točení kotouče, takže mylsim že je to jen „neobroušené“)
Tuten? Tak jesi to není zas takový „cukání“ a jsou nový…tak jim dej trochu času na zajetí…
Ne. Sice na fotkách je tadyten kotouč, ale jinak je tam z comp d 2009
http://pells.cz/…de_/foto.asp?…
Ok, nechám čas. Jinak co je to na tý přední brzdě? (Takový jakoby „bublání“
No píšeš že to škrtá, až když zmáčkneš páku :D…A to je snad dobře ne? Nebo to škrtá ikdyž ji nemačkáš? :D
je to dobře. Ale když ji zmáčknu málo, škrtá jen část kotouče
No to sou mechanický brzdy ne? Takže se pohybuje jen 1 destička?…Ne? Tak co bysi čekal jinýho?
Jestli ej to tak dobře tak Ok. Vim že se hýbe jen jedna, myslel jsem že i o tu jednu bude škrtat rovnoměrně.
jak to s tým súvisí?
dotaz: má spálený kotouč vliv na funkci brždění?(jestli to třeba míň brzdí nebo tak)
Já mám také nový kotouč Avid G3 a asi mě to dělá také(když jen přibrzďuji,tak to s kolem jako když cuká) vypadá to fakt asi na nestejnou tloušťku.Ale neřeším to,když víc přimáčknu,tak to neni tak znatelné.
Tak jestli je to škrtání o jednu OK, co je to na přední brzdě ? (když brdím z kopce má to jakoby bublavý zvuk.. nevim jak lépe bych pospal, jak dkyby tam kotouč poskakoval
Me se to ‚spaleni‘ s bb5 + kotouc 180mm hope saw stalo jen jednou kdy sem naschval brzdil sjezd z jestedu jen predni brzdou, tak me pak docela povolila a kotouc mel trochu jinou barvu, tak sem ho prestal mordovat. Takze jestli si nejel neco fakt dlouheho z velkeho kopce a nevazis hodne tak to bude spis ten nerovnomerny kotouc… ale jestli se to spravi casem to netusim.
Taky bublání … děrované kotouče jakoby bublou nebo mají takový zvuk. A nevím co chceš když si najel ani ne 100km :-) taky jsem se bál když sem měl něco přes to kilo jestli tj dobře nebo ne … až na tom najedš víc a bude tam něco nahovno tak potom bych si dělal starosti .. :-) a lepší hodit fotku, takhle to popisovat si myslím je nahouby.
Pořádně zajet… normální jízdou. A kotouče drnkají, mě to taky dělá když to trošku zmáčknu. Nebo taky vibrují ( jak sjem se dočetl a což je asi pravda. Mě se rozvibrují cca kolem 30–40km/h, potom přimáčknu trošku desky a ono se to srovná a přestane to)
Ahoj dnes sem si připek přední kotuoč je ještě okm nebo na výměnu ?
Brzdná plocha je namodralá o dál ke středu je kotouč nahnědlý, jde o fungl nové kolo najeto 700km (teď už je to jedno vím) dnes první vetší kopeček který ale vzhledem ke stavu cety nelze sjet bez beřdění.
V příapdě výměny poradíte něco odlnejšího 160mm + centrlock, Logicky bych šel do vyšší sedy tedy ultergra nebo dura.
Dík za názory.