Rafky problem nebudou, ale pochybuji, ze se ti to vleze do ramu. Stare silnicky byly delane na 23mm plast, 25mm jsi tam jeste dal, ale 28mm uz ne, ale treba budes mit stesti, ale to bez vyzkouseni nepoznas.
Pokud bys chtel plaste provozovat jako bezdusove, tak to bude narocnejsi, ale pujde to. Sam jsem to v zacatcich tak vozil. Stara ksyria, dve vrstvy tesa pasky a prvni bezdusove plaste od schwalbe.
Na kolech Mavic Cosmic Carbone SL ze stejné doby, s vnitřní šířkou 13c, jsem vozil bez problémů 28mm pláště a i to tak bylo v manuálu, že doporučená šířka pláště je 19-28mm. Ty 2mm navíc nebudou problém. Fungovat to bude
Proc by to z tech rafku vystrelovalo? Siroky gumy na uzkych rafkcich muzou mit tendenci se v zatackach zvejkat, proto je treba poctive foukat. Jinak to muzes vyzkouset, ale taky tipuju, ze se to do ramu nevejde.
Ahoj, destičky mi nebrzdí celou plochou, v horní části na nich zůstávají neobržděné plochy, které se nakonec potkají a kolo nebrzdí :( Jestli dobře koukám do tabulek, tak všechno sedí. BR-M6000, SM-RT66 a G05. Žádný adaptér, kotouč 160, kolo Kellys Gate. Nějaké nápady, co s tím?
Tak jsem tu ještě jednou, snad v téhle věci už naposledy. Povedlo se mi sundat kliky i střed, ale pak jsem zjistil nesrovanlost. Koupil jsem tenhle střed ve velikosti 68 (předpokládám, že velikost domečku znamená šířku toho vnitřního prostoru):
Klidně bych i něco obyčejnějšího, ale třeba DT Champion se v týhle dýlce zdá se nedělá... Případně vzít delší (2mm, nezeslabovaný) a nechat někde nakrátit a znovu naválcovat? Na kolik to tak může vyjít? Spíš mi přijde že se to nevyplatí, protože ty SP špice jsou stejně někde kolem 15 korun.
Ahoj, chci koupit starší záplety na dojíždědlo (RU) většina nabízených je už na pevné osy. Existuje univerzální konverzní kit nebo musí být vždy podle značky náboje? Díky
už je potřeba vyměnit kazetu (Shimano cs-hg50 10 11-36) na mém gravelu. Mám ji vyměnit za tu samou nebo existují lepší varianty - nejsem si jistý zda-li tam mohu dát i jinou řadu. Hlavní hledisko je cena/výkon.
U vidle rockshox zeb, která má min. průměr brzdovýho kotouče 200mm, při montáži třmenu shimano xt brm8120 s kotoučem 203mm, musím dát pod třmen podložky, nebo jsem úplně blbej?
Doposud jsem brzdu uměl jen odvzdušnit a větší akce jsem vždy nechal na servisu, ale asi je na čase to risknout a zkusit celý proces sám...Potřeboval bych nahradit brzdy Sram Guide za Shimano XT - dotaz zní, jak nejefektivněji demontovat a nainstalovat?
Mám původní Sram na hulváta přestřihnout nebo rozpojit v páce a vytáhnout? Nebo rozpojit u třmene (tady by možná šlo pak nejlépe dostat pákou kapalinu ven) a pak vytáhnout bowden?
Co se pak natažení Shimana týče, mám to napůl dané, brzda je již rozpojená v páce, tedy začnu asi tahat od třmene, a pak dopojím v páce.
Nějaký efektivní tip, jak třeba protáhnout bowden rámem? (udělátka žádné nemám, zatím jsme vždy použil peán a přes díry v rámu nějak bowdeny vylovil...).
Přehazuju komponenty z rámu s polointegrovaným hlavkem na rám s integrovaným. Musím dát nové hlavko nebo jde to staré nějak použít a třeba dokoupit jen horní část nebo tak něco?
Na Author Ninja DH 2015 (27,5") mám od výroby převodník E13 LG1 Single 36 zubů a chci dát menší (32 zubů) (řazení 1x9). Prosím o radu, jaký objednat aby tam pasoval. Díky moc, v tomhle nějak plavu.
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Prosím o radu, vím o tom houno, tak mě nekamenujte a než to někde studovat, tak zkouším tady odborné konzilizum :)
Na starou silničku a kola Mavic Ksyrium Elite z roku 2007 (tedy úzké! přesně nevím) lze nasadit pláště šířky 30mm UST?
Konkrétně Pirelli P Zero RACE TLR 700x30C.
Prostě mám jeden pár nepotřebných plášťů, tak bych je hodil na starou silničku... Pokud se vlezou do rámu...
Díky moc
Ještě otázka zda se ty široké pláště vlezou i mezi špalky ráfkových brzd při nandavání/vyndavání kola z rámu/vidlice :-)
A zkus změřit šířku těch úzkých ráfků zevnitř.
(super, že jsi našel i aktuální dotazovací vlákno:-))
Rafky problem nebudou, ale pochybuji, ze se ti to vleze do ramu. Stare silnicky byly delane na 23mm plast, 25mm jsi tam jeste dal, ale 28mm uz ne, ale treba budes mit stesti, ale to bez vyzkouseni nepoznas.
Pokud bys chtel plaste provozovat jako bezdusove, tak to bude narocnejsi, ale pujde to. Sam jsem to v zacatcich tak vozil. Stara ksyria, dve vrstvy tesa pasky a prvni bezdusove plaste od schwalbe.
Tak proč to nezkusit?
Díky moc.
Jo zkusim to, šlo mi hlavně o to, aby mi to někde z těch ráfků nevytřelilo.
Předběžně jsem to měřil a je to na hraně...
Při nasazování přes brzdy ufouknu no :)
A bezduše tam rozhodně neplánuju!
Pak je taky riziko když se to jen trochu rozcentruje, tak konečná... :(
Na kolech Mavic Cosmic Carbone SL ze stejné doby, s vnitřní šířkou 13c, jsem vozil bez problémů 28mm pláště a i to tak bylo v manuálu, že doporučená šířka pláště je 19-28mm. Ty 2mm navíc nebudou problém. Fungovat to bude
Proc by to z tech rafku vystrelovalo? Siroky gumy na uzkych rafkcich muzou mit tendenci se v zatackach zvejkat, proto je treba poctive foukat. Jinak to muzes vyzkouset, ale taky tipuju, ze se to do ramu nevejde.
Pak dej prosím vědět jak to dopadlo ;)
Já osobně ještě vidím potenciální problém, aby to prošlo brzdovou čelistí (které jsou standardně myslím pro 28mm).
Nakonec jsem do toho nešel. Zatím...
Ahoj, nevíte někdo prosím jaké jsou O-kroužky v předním náboji DT SWISS 350? Dik.
Ahoj, destičky mi nebrzdí celou plochou, v horní části na nich zůstávají neobržděné plochy, které se nakonec potkají a kolo nebrzdí :( Jestli dobře koukám do tabulek, tak všechno sedí. BR-M6000, SM-RT66 a G05. Žádný adaptér, kotouč 160, kolo Kellys Gate. Nějaké nápady, co s tím?
https://productinfo.shimano.com/en/product/BR-M6000
Přátelé,
prosím o erudovanou odpověď.
Pasuje bajková SRAM kazeta 10-52 běžně na ořech XDR nebo je potřeba pořešit nějakou vyfikundací? Díky.
Na dětském kole 20" jsem musel dát přehazovačku na prodlužovací hák. Má někdo zkušenost, o kolik je potřeba dát delší řetěz, než je obvyklé? Dík
Tak jsem tu ještě jednou, snad v téhle věci už naposledy. Povedlo se mi sundat kliky i střed, ale pak jsem zjistil nesrovanlost. Koupil jsem tenhle střed ve velikosti 68 (předpokládám, že velikost domečku znamená šířku toho vnitřního prostoru):
https://www.kupkolo.cz/stredova-osa-shimano-ultegra-6800-sm-bbr60_z95309/
Ale k tomu jsem koupil tyhle kliky:
https://www.kupkolo.cz/kliky-shimano-ultegra-fc-r8000_z102488/
Ty mají úplně stejnou velikost jako ty staré kliky, ale do tohohle středu se nevejdou. Neuvědomli jsem si, že ty středy mají víc velikostí.
Mám teď shánět střed BSA s domečkem 70mm? Vypadá to, že u nás v Hradci je asi nemají...
Díky moc za trpělivost.
68 je šířka rámu pro BSA pravý/levý závit. 70 je pro italský závit pravý/pravý. Co ti nejde? Mělo by to být bez problému.
Nemá někdo tip na dráty na SP dráty na 24" kolo? Budu to vypadá to potřebovat asi 246 - 250mm.
Zatím jsem natrefil na: https://prologshop.cz/drat-dt-swiss-competition-straightpull-2-18-2-mm-cerny-p18136
Klidně bych i něco obyčejnějšího, ale třeba DT Champion se v týhle dýlce zdá se nedělá... Případně vzít delší (2mm, nezeslabovaný) a nechat někde nakrátit a znovu naválcovat? Na kolik to tak může vyjít? Spíš mi přijde že se to nevyplatí, protože ty SP špice jsou stejně někde kolem 15 korun.
Ahoj, chci koupit starší záplety na dojíždědlo (RU) většina nabízených je už na pevné osy. Existuje univerzální konverzní kit nebo musí být vždy podle značky náboje? Díky
Ahoj,
už je potřeba vyměnit kazetu (Shimano cs-hg50 10 11-36) na mém gravelu. Mám ji vyměnit za tu samou nebo existují lepší varianty - nejsem si jistý zda-li tam mohu dát i jinou řadu. Hlavní hledisko je cena/výkon.
Děkuji za odpovědi.
Ahoj,
U vidle rockshox zeb, která má min. průměr brzdovýho kotouče 200mm, při montáži třmenu shimano xt brm8120 s kotoučem 203mm, musím dát pod třmen podložky, nebo jsem úplně blbej?
Musíš doladit horní hranu kotouče a destiček.
Abychom se nebavili jen o závlačce na brzdách. Prdlo mi vnitřní vodítko šaltru. Nepotřebuju poradit, jen pro zajímavost.
Ahoj vespolek, prosím o radu zkušenější...
Doposud jsem brzdu uměl jen odvzdušnit a větší akce jsem vždy nechal na servisu, ale asi je na čase to risknout a zkusit celý proces sám...Potřeboval bych nahradit brzdy Sram Guide za Shimano XT - dotaz zní, jak nejefektivněji demontovat a nainstalovat?
Mám původní Sram na hulváta přestřihnout nebo rozpojit v páce a vytáhnout? Nebo rozpojit u třmene (tady by možná šlo pak nejlépe dostat pákou kapalinu ven) a pak vytáhnout bowden?
Co se pak natažení Shimana týče, mám to napůl dané, brzda je již rozpojená v páce, tedy začnu asi tahat od třmene, a pak dopojím v páce.
Nějaký efektivní tip, jak třeba protáhnout bowden rámem? (udělátka žádné nemám, zatím jsme vždy použil peán a přes díry v rámu nějak bowdeny vylovil...).
Díky, F.
Kolik km mam zhruba očekávat od Continental GP 5000 (30mm) teď jsem se díval na měrku a po 5000km už tam toho moc nezbývá.
Popřípadě kolik km se dá přetáhnout, když už je to sjetý až po měrku?
Přehazuju komponenty z rámu s polointegrovaným hlavkem na rám s integrovaným. Musím dát nové hlavko nebo jde to staré nějak použít a třeba dokoupit jen horní část nebo tak něco?
Je to Spyro -> Primal.
Dík
Hloupý dotaz:
Ofset u převodníku znamená posunutí k rámu nebo od rámu?
Který imbecil vymyslel 3 druhy závitů pro pevné osy?
Nevěděl by někdo kde sehnat označenou matku s levým závitem. Dík.
Na Author Ninja DH 2015 (27,5") mám od výroby převodník E13 LG1 Single 36 zubů a chci dát menší (32 zubů) (řazení 1x9). Prosím o radu, jaký objednat aby tam pasoval. Díky moc, v tomhle nějak plavu.