Technické rychlodotazy 8
Lze použít 1 1/8" závitovou vidlici do semiintegrovaného hl. složení? To hlávko je samozřejmě primárně určeno pro hladkou 1 1/8" a-head vidlici, ale průměr té závitovky je stejný, ten konický kroužek dole na vidlici taky pasuje do spodního ložiska hlávka. Řešil bych to adaptérem do sloupku na a-head představec. Nahoře bych dal ten vymezovací konický kroužek + podložku (klasicky pro a-head sloupek) a dotáhl závěrnou maticí z té závitové vidlice. Zkoušel jsem to, vůle tam není, jen jestli je to jde - dočasně, než seženu vidlici 28" s hladkým sloupkem, mám tu jen pro 26" kola.
ano jde to, jsou na to spešl spodní redukční kroužky hlavového složení, který má díru na 1,1/8" vidlici a je do 1,5" ložiska
Nejsem si úplně jistý, že se ptá na to jedli se dá dostat vidlice s klasickým krkem do tapered hlavy.
Jop máš pravdu
Dá, akorat musí být redukční spodní kroužek.
To vím, mám to i vyzkoušené, jen jsme narážel na to, že on se ptá na něco úplně jiného.
Tohle je tak obskurní řešení že asi nikdo nebude 100% vědět, jestli to bude aspoň nějakou dobu fungovat.
Ale jestli tam vůle není matici máš zajištěnou a nedovoluje se ti, tak by to asi fungovat mohlo.
Jak to hodláš vymezit vůli ložisek?
Však píše ze pomocí te zaverne matice.
Je to do klasické NEtappered hlavové trubky, když jsem to dotáhl tou závěrnou maticí, aby nebyla vůle a současně se vidlice volně otáčela, vypadalo to funkčně :-) Asi to vyzkouším a uvidím, jestli se to nebude povolovat, spodku se nebojím, spíš nahoře by mohl vzniknout vakl.
Ta tvoje ghetto uprava mi prijde spolehlivejsi (pokud tam budou obe "kontramatky"), nez ten kupovany adapter, ale kdyz na tom nebudes skakat, i ten bude fungovat...
ps: delka krku nestaci na fixaci predstavcem?
Ty zavitovy krky se prave musely rezat tak aby jen lehce precuhovaly vrsek hlavka. Takze klasickym predstavcem to realne nezafixujes
Zas tak mladej nejsem, abych to nezazil a tak starej, abych si to nepamatoval, taky ne :)
Nepochopil jsem z toho, kam ji chce dat, ale soucasny hlavovky jsou casto vyrazne kratsi, tak proc by to nemohlo nastat?
Myslím, že to fungovat bude. Obvykle se tahle kombinace řeší adaptérem.