Technické rychlodotazy 8
Ahoj
Rychlodotaz na vazelínu ...
Mám v plánu skládat nové kolo, nářadí mám, údržbu všech kol doma zvládám taky, postavil jsem už složitější věci, tak tak nějak čekám, že kolo bych měl zvládnout taky a spíš v tom hledám jen zbytečnou složitost ...
Co ale použít, jako vhodnou montážní vazelínu ( assembly grease) ?
Je potřeba na to mít nějakou dedikovanou typu PEATY'S BICYCLE ASSEMBLY GREASE, Maxima Assembly Grease
Nebo prostě vyhovuje jakákoliv vazelína typu ParkTool HPG-1, Muc Off Bio grease ?
prozatimní zkušenosti mi říkají, že klasika typu ParkTool a Muc Off je na to v pohodě a řeším blbosti, pro jistotu se ale prostě zeptám :)
Moc díky
Vazelínu netřeba kupovat v krámu s kolama.
Např. https://eshop.fina-oleje.cz/t221k4kn/eshop/3-1-MOTOREX/0/5/931-MOTOREX-FETT-2000-400-g
Jj, jasně, dá se koupit všudemožně, měl jsme zrovna otevřené kupkolo :-)
Spíš mě zajímalo, jestli je potřeba něco jako specifická assembly grease, nebo stačí ten muc off, parktool ( ty mám, dostal jsem je), nebo třeba bel ray marine grease ( taky mám :) )
Motorexáckou zrovna nemám, ale klidně ji koupím, je to levná položka v celkovém rozpočtu :)
Když už máš tak tam dej tu voděodolnější. Akorát na karbonový díly je potřeba montážní pasta s hrubýma částicema, ale toho nespotřebuješ víc než 5g na kolo. Eventuálně může být i mezi teleskop a rám nebomezi sedlovku a rám, pokud to na vazelíně má tendenci zajíždět.
Jasně, pastu na karbon mám taky :-), ta je jasná.
Díky
To máš nějaké drahé :-)
Mezi kovové díly dávám Park Tool AntiSeize ASC-1 a na karbon FORCE Carbon FIX. Na karbon bych vazelínu nedával. Tam to potřebuješ naopak zdrsnit.
Treba ta ParkTool HPG-1 je doporucena do lozisek. Je Bez kovovych prisad. Do zavitu ji proti zareznuti dat muzes, ale ty “assembly” s prisadou hliniku nebo mnedi budou lip branit povolovani zavitu. Bio bych neresil :) to je nejakej drahej nesmysl.