Technické rychlodotazy 8
Ahoj,máte někdo zkušenosti s pressfitovým středovým složením které je staženo přes závit a není nalysováno?
Díky
Nenalisuje se to tam samo právě tím stažením přes závit?
Jenže ono je nalisováno. Jak ho sešroubujes tak ho tim nalisuješ do rámu. Na některých se jedna strana musí nalisovat a druhá do toho našroubovat - závit neni tak dlouhej.
No já myslel že to tam drží díky tomu že to je vuči sobě stáhnutý přes rám. Proto tam jsou ty okroužky,, není to tam úplně natěsno ale třeba se pletu. Chtěl bych právě občas měnit kliky shimano a sram kvůli wattmetru.
Měl jsem tenhle typ středu od Tokenu a je to jak píšou ostatní - je do rámu nalisován, závit usnadňuje montáž a stažením by měl pomoci eliminovat klasické neduhy lisovaných středů v podobě křupání apod. zapříčiněné nepatrně uvolněným uložením v rámu. Na nějakou pravidelnou výměnu to není ideální, to by chtělo spíše rám se závitovým středovým složením (BSA, T47). Kdyby misky byly rámu úplně na těsno, tak to není moc dobré pro osu klik a asi bys na tom nechtěl jezdit :)
Mám to na silničním kole a nemam s tím žádný problém
Jestli jsem to správně pochopil, tak ten střed chce vyndavat, měnit za jiný.
Mám na MTB. Zatím nemohu moc soudit, ale 200km žádný problém a je ticho. Montáž velmi snadná, nalisuje se to šroubováním. Mám verzi bez o-kroužků.
Token už si znovu nekoupím, ale jinak jsem s tímhle typem středových složení spokojený.