na GRX 2x12 a chtěl bych předělat na 1x12 (xx-51z) - stačí mi sehnat NW převodník pro kliky GRX RX610 ( nebo musím nový kliky 1x12 ?), hazku RD-RX822 a kazetu 11-51 na HG ? Existuje nějaká alternativa k této kazetě od Shimana ( abych ale nemusel přehazovat ořech na Microspline) ? Bude to fungovat ? Případně nějaký odkaz na použitelný převodník se stávajícíma klikama ( 38 nebo 40zub) ?
Zdravím, rád bych si objednal náhr. patku k rámu CUBE NUROAD C:62 ( přehazka Shimano GRX RD-RX820, 12-Speed) ale nevím, jak se v tom orientovat a objednávat jen tak od pasu podle tvaru se mně moc nechce. Pokud někdo může poradit, budu rád, předem díky.
Já jsem ani blbec předtím nevěděl o přítomnosti té UDH patky a o co vlastně jde...Nicméně jsem si aspoň ted' o tom něco zjistil. Vzhledem k vlastnostem UDH patek možná ani nebude tak potřeba vozit s sebou náhradní...díky
Lisoval jsem nové středové složení pressfit SRAM Dub BB92 do karbonového rámu. Bylo to dost natěsno, tak jsem lehce máznul vazelínou. V poslední třetině lisování v tom asi 3x zapraskalo, tak mě to vyplašilo. Je to normální? Misky pěkně dosedly, ložiska se točí lehce, na rámu nikde náznak praskliny. Zkoušel jsem se plnou vahou z každé strany zatlačit na pedál a prohoupat, žádné lupání. Lisováno toolem. Děkuji za každou zkušenost.
Napadá vás nějaká alternativa k představci FSA ACR? Chtěl bych vést hadici k přední brzdě krkem vidlice (viz foto) a ten FSA se mi v požadované délce 80 mm nepodařilo nikde najít. Alternativa je na Ali , ale raději bych něco fajnovějšího :)
Co děláte se nepoužívanými přilbami starými třeba 10 let i více? Darovat je někomu u tak starých přileb nemá smysl, do žluté popelnice to asi nepatří. Takže to směsného odpadu a nebo si naplánovat cestu do sběrného dvora, kde to i tak hodím do kontejneru se směsným odpadem?
Mám na kole brzdy magura a k zadní brzdě je páka shimano. Měnil jsem destičky a do zadní brzdy se mi nevešly nové. Kolo mám z bazaru ale páka byla měněna až později, pravděpodobně když už byly destičky trochu sjeté. Máte s tím někdo zkušenosti? Zkoušel jsem roztáhnout písty a upustit olej ale přijde mi že bych ho musel upustit hodně aby to mělo efekt. Mám to zkusit?
Nadělil jsem si pod stromeček centrovací stolici z AliEx. Syn má na kole zeslabované přímé kulaté dráty. Když si budu drát držet přímo kombinačkama aby se neprotáčel, barva bude orvaná (na některých totiž už je). Co se používá na přidržování drátů při dosažení výpletu/docentrování/novém vyplétání? Díky
Zdravím, chtěl jsem se zeptat, jestli má někdo zkušenosti se samolepicími záplatami na TPU duše? Je taková oprava provizorní, nebo lze duši dál bez omezení používat? Předem díky
Jaké hlavové složení IS52 byste doporučili? Vzhledem k integrovanému vedení hadic mi jde hlavně o výdrž ložisek. V hledáčku mám FSA No.55 , ale pokud víte o kvalitnější alternativě, sem s tím. Cenově bych se chtěl vejít do 3000 Kč.
Zdar, opět trochu přiblblý dotaz: jak poznám šířku objímky svého současného přesmykače? Chci koupit nový přesmykač na silničku, ale teď nevím, jaký objem...
Prosim o radu zdejsi XC odborniky. Na mem Epicu HT, ktery jsem si sam stavel mi odesla kazeta a rozmyslim se, co dal. Od te doby, co jsem kolo stavel jiz nesleduji novinky v komponentech. Na kole ted mam XD orech, a kazetu, hazku a razeni XX1 11sp, kliky s prevodnikem 34z jsou Eagle DUB XX1, ale prevodnik uz asi bude taky ko. Jaky je nyni pro obcasne zavodniky vhodny pohon pomer hmotnost/spolehlivost/cena?
Co jsem koukal, tak v mechanice mi to vychazi na GX Eagle Lunar, 12 sp + razeni Sram XX Eagle, 12 sp. + prevodnik 34z a kazeta Garbaruk XD, 10 - 52, nebo je nejaka spolehliva elektricka sada, kterou byste doporucili misto toho? Ram chci samozrejme zachovat, takze jedine neco starsiho, protoze nemam ten moderni typ patky.
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Ahoj, je pro vedeni hadicek a lanek skrz headset nutny i specialni predstavec, nebo je mozne pouzit obycejny?
Zvládne hazka Sram Apex 1 (1x11), která je pro 42z i kazetu se 46z? Má s tím někdo reálnou zkušenost?Chci si zvětšit rozsah na zimáku.
Prosím o radu. Jak dotáhnout (jaké utahovací momenty) pevnou osu u Rock Shox Boxxer RC 27 na mé Ninja DH 2015.
Nějaké popisy na ose sice jsou, ale moc jsem z toho nevyčetl.
Trapný rychlodotaz.
Brzdy BR-MT501
Měnil jsem destičky a kotouče, vše OK akorát u obou brzd není hladina oleje až na maximum.
Kolo hodně otáčím, tak jestli nemůže dojít k zavzdušnění. Najeto cca 12000 km. Děkuji
Začalo mi trochu zadrhávat ložisko v náboji. V čem rozpustit zbytky původního maziva? Můžu nechat v naftě a pak IPA? Má plastovou klec. Dík
Ahoj , mám tohle kolo:
https://www.hibike.cz/jizdni-kola/gravelbikes/felt-breed-30-model-2024-p543382d4c7b02aea2404120e325da11e#var_17585900
na GRX 2x12 a chtěl bych předělat na 1x12 (xx-51z) - stačí mi sehnat NW převodník pro kliky GRX RX610 ( nebo musím nový kliky 1x12 ?), hazku RD-RX822 a kazetu 11-51 na HG ? Existuje nějaká alternativa k této kazetě od Shimana ( abych ale nemusel přehazovat ořech na Microspline) ? Bude to fungovat ? Případně nějaký odkaz na použitelný převodník se stávajícíma klikama ( 38 nebo 40zub) ?
https://www.kupkolo.cz/kliky-shimano-grx-fc-rx610-1x12_z123222/#1770624
https://www.mojekolo.cz/prehazovacka-shimano-grx-rd-rx822-12s-dlouhe-voditko/
https://www.kupkolo.cz/kazeta-sunrace-csmz800-12s-11-51z-metallic_z126110/#1777699
Mám Shimano 105, RD-5800 a kladky to už po 35000 km nedávají, ani jsouce čištěny. Rád bych tam dal něco na průmyslech. Co https://www.kupkolo.cz/kladky-shimano-ultegra-rd-6800-y5yc98140_z102583/ půjde to?
Zdravím, rád bych si objednal náhr. patku k rámu CUBE NUROAD C:62 ( přehazka Shimano GRX RD-RX820, 12-Speed) ale nevím, jak se v tom orientovat a objednávat jen tak od pasu podle tvaru se mně moc nechce. Pokud někdo může poradit, budu rád, předem díky.
asi je treba upresnit, jaky rocnik to je. Myslim, ze 2025 uz maji udh.
Ročník 2025, je to přesně tento gravel.
Pokud se jedná o UDH patku (foto), pak by to mohla být asi tahle...?
https://www.akumo.cz/cube-koncovka-ramu-universal-derailleur-udh_z38787/
Pokud se jedná o UDH patku (foto), pak by to mohla být asi tahle...?
https://www.akumo.cz/cube-koncovka-ramu-universal-derailleur-udh_z38787/
to by melo byt ono
díky
UDH je typizovaná a prostě je UDH :D pasuje cokoli UDH
Já jsem ani blbec předtím nevěděl o přítomnosti té UDH patky a o co vlastně jde...Nicméně jsem si aspoň ted' o tom něco zjistil. Vzhledem k vlastnostem UDH patek možná ani nebude tak potřeba vozit s sebou náhradní...díky
Tady by se možná dalo najít....
https://www.marwi-eu.com/cs/gh-bike-model-lists.php
nedalo, novejsi modely chybi. Pokud to neni aktualni model 2025, hadam, ze to bude tato:
https://www.bezvakolo.cz/cube-patka-ramu-rr-x12-8655-direct-mount
Lisoval jsem nové středové složení pressfit SRAM Dub BB92 do karbonového rámu. Bylo to dost natěsno, tak jsem lehce máznul vazelínou. V poslední třetině lisování v tom asi 3x zapraskalo, tak mě to vyplašilo. Je to normální? Misky pěkně dosedly, ložiska se točí lehce, na rámu nikde náznak praskliny. Zkoušel jsem se plnou vahou z každé strany zatlačit na pedál a prohoupat, žádné lupání. Lisováno toolem. Děkuji za každou zkušenost.
Napadá vás nějaká alternativa k představci FSA ACR? Chtěl bych vést hadici k přední brzdě krkem vidlice (viz foto) a ten FSA se mi v požadované délce 80 mm nepodařilo nikde najít. Alternativa je na Ali , ale raději bych něco fajnovějšího :)
Dotaz na kole Ibis DVD9 mám kliky shimano SLX.
Když dam tyto sram Carbon budou pasovat?
https://komking.de/produkt/sram-x1-carbon-eagle-dub-boost-dm-170mm-12-fach-kurbel-bulk/
Nepotřebuji je ale chci :D Co jsem hledal tak budou o cca 300g lehčí a to je obrovská vahova úspora.
Co děláte se nepoužívanými přilbami starými třeba 10 let i více? Darovat je někomu u tak starých přileb nemá smysl, do žluté popelnice to asi nepatří. Takže to směsného odpadu a nebo si naplánovat cestu do sběrného dvora, kde to i tak hodím do kontejneru se směsným odpadem?
Mám na kole brzdy magura a k zadní brzdě je páka shimano. Měnil jsem destičky a do zadní brzdy se mi nevešly nové. Kolo mám z bazaru ale páka byla měněna až později, pravděpodobně když už byly destičky trochu sjeté. Máte s tím někdo zkušenosti? Zkoušel jsem roztáhnout písty a upustit olej ale přijde mi že bych ho musel upustit hodně aby to mělo efekt. Mám to zkusit?
Nadělil jsem si pod stromeček centrovací stolici z AliEx. Syn má na kole zeslabované přímé kulaté dráty. Když si budu drát držet přímo kombinačkama aby se neprotáčel, barva bude orvaná (na některých totiž už je). Co se používá na přidržování drátů při dosažení výpletu/docentrování/novém vyplétání? Díky
Zdravím, chtěl jsem se zeptat, jestli má někdo zkušenosti se samolepicími záplatami na TPU duše? Je taková oprava provizorní, nebo lze duši dál bez omezení používat? Předem díky
Ahoj, o kolik má být horní hrana představce nad hranou sloupku vidlice
Jaké hlavové složení IS52 byste doporučili? Vzhledem k integrovanému vedení hadic mi jde hlavně o výdrž ložisek. V hledáčku mám FSA No.55 , ale pokud víte o kvalitnější alternativě, sem s tím. Cenově bych se chtěl vejít do 3000 Kč.
Zdar, opět trochu přiblblý dotaz: jak poznám šířku objímky svého současného přesmykače? Chci koupit nový přesmykač na silničku, ale teď nevím, jaký objem...
https://www.kupkolo.cz/presmykac-shimano-ultegra-fd-r8000-2x11-objimka_z104407/#1728929
Prosim o radu zdejsi XC odborniky. Na mem Epicu HT, ktery jsem si sam stavel mi odesla kazeta a rozmyslim se, co dal. Od te doby, co jsem kolo stavel jiz nesleduji novinky v komponentech. Na kole ted mam XD orech, a kazetu, hazku a razeni XX1 11sp, kliky s prevodnikem 34z jsou Eagle DUB XX1, ale prevodnik uz asi bude taky ko. Jaky je nyni pro obcasne zavodniky vhodny pohon pomer hmotnost/spolehlivost/cena?
Co jsem koukal, tak v mechanice mi to vychazi na GX Eagle Lunar, 12 sp + razeni Sram XX Eagle, 12 sp. + prevodnik 34z a kazeta Garbaruk XD, 10 - 52, nebo je nejaka spolehliva elektricka sada, kterou byste doporucili misto toho? Ram chci samozrejme zachovat, takze jedine neco starsiho, protoze nemam ten moderni typ patky.
bude fungovat 10-42 11sp Sram kazeta s hazkou Shimano GRX (+11sp ultegra paky) ? jde mi o to jestli neni nejakej problem v 10z pastorku ? diky