Pirelli smart tube cinturato na gravelu prakticky nedofukuji vůbec. Defekt prozatim nebyl. Vzadu mám Pirelli a vepředu bezduši. Bezduši jednou za týden prifouknu, ale duše drží pěkně.
Jo ty Primi jsou asi fajn. Nakonec s Tufem mám dobré zkušenosti.
Ještě je tu možná Michelin Power Time Trial 25 s latex duší. Váha kompletu cca 280g. Jenže to je zase ucházení latexu a cena kompletu jak přechod na bezduše.
No asi jsem došel do konce možností, tak dojezdím co mám a pak budu muset rozhodnout. Vono to pak půjde snáž(:
Trochu to tady ozivim dotazem, ktery tu jiz padl, ale moc kloudnych odpovedi neni.
Chci zkusit na silnicku TPU duse, laka me snizeni vahy. Mam rafkove brzdy, ve sjezdech se s tim rozhodne nemazlim, pres 90 km/h pro me v Alpach neni problem.. a to je prave to, za 3 tydny jedu do Alp vyslapnout si par vetsich stoupani, ktere pak pojedu zas dolu..
Tak co ty TPU duse a rafkove rafky? Brat ci nebrat? Nekdo pozitivni nebo negativni zkusenosti?? Diky!
Mám Tubolito na silnici na rafkovych brzdach, jezdím s tím dlouhý sjezdy ve Francii a nikdy to nic neudělalo, a to mám metrak a úplně se s tím taky nemazu, jediný s čím jsem se trápil byla ztráta tlaku, ale co mám Tubolito s černým ventilkem, tak ty na to už netrpí. Tu předchozí s oranžovým ventilkem, která uchazela, jsem reklamoval a uznali mi to bez problémů.
Tento příspěvek vyhodnotili uživatelé jako nekvalitní nebo ofenzivní, a proto se nezobrazuje visibility
Neporadim ti s TPU a rafkovejma brzdama, ale doporucil bych ti vykaslat se na ALI a koupit znackovou dusi. Mozna ma nekdo jine zkusenosti, ale ja mel z ALI doma 10+ TPU dusi od ruznych vyrobcu na ruzna kola a ta kvalita pokulhava. Zmetkovost asi 50%. Posledni na gravelu 3 dny ok a pak usla, protoze se rozlepila ve spoji. To asi nechces ve sjezdu :-). Cena TPU dusi na ALI je lakava, ale ja uz tomu neverim.
Nevim jak to myslis. Predpokladam, ze jezdis na tech, ktere jsou v tech 50%, ktere funguji, alespon ja to tak mam :-). Z gravel dusi jsem pulku vyhodil, protoze nefungoly, ta druha funguje dobre a dobre drzi tlak. Kamarad si kupil 3 mtb duse a vyhodil je uz vsechny a vratil se k butyl dusim.
Ty z ali me vubec nelakaji. Spis Pirelli nebo podobne. Pirelli vozim na gravelu a max spokojenost. Jen tam jsou kotouce. Resim to kvuli silnicce, protoze vim jak ve sjezdech jezdim a mam rafkove brzdy.. A nerad bych, kdyby mi ve sjezdu kvuli dlouhemu brzdeni z vysoke rychlosti bouchla duse.. Myslel jsem si, ze tech reakci bude vic..Porad jsem na vazkach.
Vyzkoušej si jak se ohřeje ráfek při prudkém brždění do zastavení. Když jsem to zkoušel měl odhadem 40°C. Ve sjezdu, pokud umíš jezdit nebrzdíš stále a ráfek se mezitím chladí. Již jsem zde vyvracel rozlepování záplat. Tak zítra budu péct duši na vyšší teplotu :D
Není TPU jako TPU. Ale pokud má výrobce pud sebezáchovy, tak použije materiál, který nesklovatí v 70°C. Ale vydrží 150°C.
Duše sama od sebe v plášti nebouchne, muselo by dojít k její degradaci. Pokud to přefoukáš, tak povolí pláš, nebo ráfek...
Zatím jsem použil 3ks 24g a všechny OK, recenze na Ali 4,8 z 5. 1ks jsem půjčoval kamarádovi, když jsem viděl jak to mění, tak jsem mu to radši vyměnil. Zatím letos 2600km bez jediného defektu. Takže buď bordel v plášti,smůla nebo levé ruce :)
Je to na mestskych kolech, z toho jedno zcela nova kola, nove pasky, ktere nejsou ostre, nove plaste, zadne necistoty v plasti nebo rafku nepripadaji v uvahu. Naistalovano, nafoukano, projeto 2km po dedine, rano kola poloprazdna. Dirky vzdy ze strany rafku,cca uprostred pasky, u dvou dusi po dvou malych dirkach, v jedne dusi minimalne 10 direk, vetsi i mensi. Tu nejvic deravou jsem vyhodil, ty s min dirama jsem zalepil a uvidim. Jedna duse od instalace zcela bez problemu.
Nejhorsi na tom je, ze ty kola maji osy na matky a obe rafkove magura, tzn, strasnej ***** to menit.
Je zajimave, jak se ty zkusenosti mohou lisit :-). Ja vyzkousel vice vyrobcu (barev tpu dusi) a vzdy to byla loterie a nedalo se na to z meho pohledu na 100% spolehnout. Nasel jsem tpu duse s klasicky kovovym ventilkem pro 26" mtb a ty drzej zatim dobre. Kovovej ventilek jsem chtel kvuli tomu abych tam mohl dat maticku na vymezeni vule mezi galuskovym ventilkem a dirou pro auto ventilek. Plus na tom drzi lepe hlavice pumpy.
cervene Baent, mtb, kovovy ventilek - zatim jsem nezkousel
fialove Gustavo, gravel, plastovy ventilek - 2 ze 6 spatne
ruzove Ride now, mtb, plastovy ventilek - 5 ze 6 spatne, sestou jsem zatim nezkousel
zelene Cyclami, mtb, kovovy ventilek - 2 ze tri funguji, treti jsem nezkousel.
Vzhledem k tomu, ze ani na ali uz ty tpu duse nestoji malo, tak za me uz rovnou koupim znackovou v CR a mam jistotu, minimalne, ze mne vratej penize, kdyz bude spatna.
No koukam, ze s tema Ride now jsme na tom podobne. Uz nemam chut to znovu zkouset, od jinyvh vyrobcu, dam tam normalni gumovy duse, pokud to zase povoli.
Na mestaku bych nic jineho nez butyl neresil. Kdyz das kvalitni trekove plaste s ochranou proti defektu, tak je to neprustrelna kombinace na tisice, desitky tisic km
Za me je to loterie, jak se asi nekdo vyspal v tovarne. Jedna varka se jim povede, dalsi ne :-). Reklamovat do ciny to nebudes, narozdil od toho, kdyz to koupis v CR :-). Schazi mne tam uz ta duvera.
Růžový 24g RideNow s bílým ventilkem mi vydržel asi dva měsíce. Pak jsem přeskakoval díru a TPU duše přišla asi na půl metru do kontaktu s hranou ráfku. Výsledek: 7 dírek vs. 2 TPU záplaty = domů vlakem.
V zadním kolem jsem měl oranžovou TPU, která vydržela zhruba měsíc. Pak jsem při výskoku z vyfrézované vozovky lehce ťuknul o hranu a tentokrát 2 dírky. Zalepil jsem to těma TPU záplatama, ale stále to pomalu ucházelo. Byl jsem rád, že jsem to hned otočil a za občasného dofukování dojel domů.
Mám tam zpět normální gumové duše a občasné lehké ťuknutí o ráfek jim nevadí. A jednu TPU duši vozím s sebou jako rezervu (plus normální lepení na duše, které funguje:-))
Takže si je normálně procvaknul... Za to nemůže duše ,ale váha, nízký tlak a jezdecké umění....Lepit něco v terénu je ta poslední věc co budu řešit. Normální člověk si vozí rezervní duši sebou. Při velikosti a váze TPU v klidu dvě :D lepení vozím celou sadu, opět při její váze není co řešit.... Hodně štěstí s dvouma zaplatama na duši...
Na ráfkovych brázdách s TPU jsem sjel kopec s převýšením přes 1500m , nic nebouchlo :)
Ta silniční kola s gumovejma dušema dostávala mnohem větší sadu než jsem pořídil druhé záplety s gravel pláštěma a nedefektil jsem. Procvaknutý duše jsem začal mít až po přechodu na TPU...
Uznávám, že v obou případech to byla moje chyba, ale gumovou duši jsem za rok a půl lepil jednou. TPU jsem zničil dvě během dvou měsíců.
Neměl jsem snad tri roky defekt, staré GP4000. Dost často šotky lesní cesty (mapy.cz) 30km/h a pohoda. Najednou jeden defekt na asfaltu. Za dva dni další. Nedal jsem si novou náhradní a nemohl najít díru, hnala se bouřka :D Plášť byl na konci životnosti výměna a je klid. To jsem tam měl duše Conti supersonic, to je skoro jako TPU. S TPU jsem také občas zbloudil na šotky, občas vymetu nějakou díru, občas něco preskakuji. Pak jedu s kamarádem a ten má klasiku, přejdeme 4m překop se štěrkem a skončil. Jenže váží 95kg a fouká 6,5 já 72 a 5,5-6... A někdy je to jenom smůla ;)
To budeš mít vždy více defektů. Na kolik foukaš? Váha toho kola je tedy dost vysoká, můj veterán váží bez pití pod 7kg :) Ještě by šlo odlehčit, cca 200g by udělali karbonové dráty, asi to v zimě přeletu :) Samozřejmě nejlepší by bylo sundat špeky...
Ráfky 17 mm vnitřek, pláště Triban ResistPROTECT+ 28 mm, tlaky do sucha na hladší asfalt kolem 80 psi (vepředu lehce pod,vzadu nad). Do mokra pár psi uberu.
Až konečně dostavím karbonovej gravel, tak to chci přehodit na předchozí gravel ráfky s 23 mm vnitřkem. 5 mm navíc by mělo přidat na objemu i pohodlí.
Ja vozím ty fialové se zlatým ventilkem a za cca rok jeden defekt, jinak OK. Jen jsem si nezkontroloval jestli mi nahodou nedosla uz z vyroby s dirou (je mozne ze jsem ji nejak cvkalnul v brasne, obcas tam mam klice a bordel :D) a tak jsem pri vymene byl celkem prekvapeny ze foukam a nic :D
Fialové se zlatým (no spíš bronzovým) ventilkem tu mám nachystané na další kolo pokusů až přehodím silniční pláště na širší ráfky (17->23 mm vnitřek). Ale povezu k nim další dvě náhradní TPU, už tomu nevěřím :-)
Teď jsem po roce dostal na první defekt na Tubolitu S-Road na zadním kole, když jsem ho sundal tak v něm bylo asi 10 menších dírek, z toho víc pídily vzduch tak dvě. Nahodil jsem nové tubolito a kolo mi udrželo vzduch tak hodinu. Tak jsem zkoušel jestli není vadný ventilek, dal jsem duši pod vodu a podél celé duše je zase víc než 10 menších dírek, ze kterých jdou bublinky. Nasazoval jsem bez montpák. Stalo se to někdy někomu? je to vadná duše? nebo to může být něco v ráfku? Plášť i ráfek jsem kontroloval a vytřel od sraček (jel jsem před tím závod v dešti).
Vcera prvni defekt po roce. Kazdych 10km jsem lehce dofouknul a v pohode dojel.
Doma nemuzu najit problem, az koukam, ze dira je u kraje ventilku. Na rafku zadny otrep atd neni, jen je v nem otvor cca o 1mm vetsi nez by bylo pro Pirelli idealni (IMHO) ... rozebral jsem jeste druhe kolo a stejna situace :-/ akorat zatim bez uniku. Pneu jsou 32, tlaky nizke, takze tim to nebude. Zatim jsem udelal gheto reseni a z postizene duse udelal par vrstev okolo ventilku ... mrknu dovnitr za tyden jak to vypada.
2,25 a 2,2 nejsou tak daleko od sebe a určitě ta duše má jistě rezervy. Nebál bych se toho. Foukej tak aby to bylo pohodlné a nežvykalo se to a na bary se zase nefiksuj. Já Pirelli TPU vozil a byl jsem max spokojený. Navíc výborně držely tlak. Prakticky jsem je nemusel dofoukavat. Jen občas pro kontrolu.
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Mate nejake nové poznatky o dusich z TPU? Používáte dlouhodobě bez zmiňovaných negativ? Díky
Pirelli smart tube cinturato na gravelu prakticky nedofukuji vůbec. Defekt prozatim nebyl. Vzadu mám Pirelli a vepředu bezduši. Bezduši jednou za týden prifouknu, ale duše drží pěkně.
Mam TPU červené duše z Aliexpressu, za cca 200kc kus. Jezdil jsem je na MTB od půlky srpna do konce listopadu a nedofukoval jsem ani jednou.
Ahojte, výše čtu, že zkoušíte TPU duše z Aliexpress apod.
Také mám vyhlédnuté buď zmiňované Ride Now a nebo Think Rider. Kamarád má obojí na silničce, dokonce i na zimáku a zatím vše ok.
Doma má manželka Tubolita a vše ok - nedofukujeme a syn, dcera a já vozíme Revoloop, které se daly koupit v setu 4ks za 500,- Kč/ks.
Nicméně 150,- Kč za duši je lákavé, ale nerad bych s tím měl kupu starostí. Revoloop dofukuji 1x za týden.
Tak kdybyste někdo měli nějaké poznatky budu rád.
https://www.aliexpress.com/item/1005005990189733.html
https://www.temu.com/cz/Du%C5%A1e-Pro-Silni%C4%8Dn%C3%AD-Kolo-RideNow-TPU-700C-700x18-23-25-28-32-35-37-40-47-Pl%C3%A1%C5%A1%C5%A5-Na-Kolo-Francouzsk%C3%BD-Ventil-45-65-85-Kolo-27-526x1-5-1-75-1-9-g-601099538863256.html?top_gallery_url=https%3A%2F%2Fimg.kwcdn.com%2Fproduct%2Ffancyalgo%2Ftoaster-api%2Ftoaster-processor-image-cm2in%2F015e1212-9cb3-11ee-afde-0a580a68309d.jpg&spec_gallery_id=4071787724&refer_page_sn=10009&refer_source=0&freesia_scene=2&_oak_freesia_scene=2&_oak_rec_ext_1=Mjg0MDA&_oak_gallery_order=1341566775%2C1348696624%2C2038815622%2C1153365672%2C1747527293&search_key=du%C5%A1e%20na%20kolo&refer_page_el_sn=200049&_x_sessn_id=e8mz13v0rv&refer_page_name=search_result&refer_page_id=10009_1706776520848_uvyq0cxbtg&fbclid=IwAR2i3oKE77vyfJfrMYbzVU3zzpeIbKT8yhsEGqMtQ2fbUww4UdOkKUUOeRk
https://www.temu.com/goods.html?_bg_fs=1&goods_id=601099534470792&sku_id=17592292569932&_oak_page_source=501&_oak_show_cart_exclusive_limit=1&_x_sessn_id=e8mz13v0rv&refer_page_name=shopping_cart&refer_page_id=10037_1706782716027_g8j85db53n&refer_page_sn=10037
Já jak jsem psal někde výše používám Pirelli smart tube cinturato a prakticky nemusím dofukovat vůbec. Až mě to příjemně překvapilo.
Zdravým moudří pánové.
Máte někdo zkušenost s TPU dušema a jejich prasknutí při přehřátí od brždění na ráfkových brdách ?
Jezdím tedy na koloběžce ale to je asi jedno. Kolikrát jedu i 80km/h a dost se bojím právě přehřáti při brždění.
TPU duše řeším z důvodu co nejnižší váhy. Při svižných odrazech je váha to nejdůležitější.
Jestli máte nápad na kombinaci pláště a duše, nebo bezduše pod 250g rád se přiučím.
Dík.
No trochu jsem čekal poprask kolem té rychlosti.
Jde mi fakt o radu a né machrování.
Dneska jsou fakt koloběžky z dvouma 28 kolama který když dobře zalehneš není problém, krom toho brždění(:
Dost staré video, už tenkrát to šlo a to není idealně zalehlej.
Jako normálně tak rychle nejezdím. Jen když je přehled okolo cesty nebo to tam znám. V závodě se těžko přemlouvá srdce když oči vidí soupeře mizet????
Asi ty TPU hold psychicky radši nedám.
Teď mám pláště Tufo Calibra+ 215g a butyl duše Conti 75g.
Přemýšlím jak to zlehčit. Asi bezdušema až to sjezdim.
K bezdušakum mám dost odpor kvůli tmelu a tlaku.
Na MTB kola samosebou super.
Kolo váži asi 653g jestli si to pamatuju (Vittoria qarano 46) takže ty měnit nebudu.
Ale zkusím asi ty bezduše.
Máte někdo zkušenosti z nějakýma lehoučkýma dezdušákama?
Nájezd mě moc netrápí, váha a valivý odpor co nejméně.
Co Veloflex record?
Jo ty Primi jsou asi fajn. Nakonec s Tufem mám dobré zkušenosti.
Ještě je tu možná Michelin Power Time Trial 25 s latex duší. Váha kompletu cca 280g. Jenže to je zase ucházení latexu a cena kompletu jak přechod na bezduše.
No asi jsem došel do konce možností, tak dojezdím co mám a pak budu muset rozhodnout. Vono to pak půjde snáž(:
Dík moc, budu to tu sledovat.
Řeším dost drobnosti a mám s tím vcelku úspěšné zisky, jenže všechno má své limity.
Teď musím máknout hlavně na sobě. A to nejvíce na tom aby mě to prostě BAVILO pak to jede stejně nejlépe (:
TPU duše se zdáli jako další zlepšení toho BAViLO.
Bezduše mám zatím v sekci moc NEBAVÍ.
Defekty samozřejmě nechci a když tak snadno opravitelné, v tom asi duše zatím vede.
Vrcholným závodem roku je pro mě 360km bez podpory nonstop, takže spolehlivost dost top.
Když budu řešit defekt že jsem rychhlej bude mi to vlastně k prdu.
Nevite nekdo, jestli jde aspon na dojeti zalepit TPU duse normal lepenim? Vim, ze dlouhodobe to nedrzi.
Trochu to tady ozivim dotazem, ktery tu jiz padl, ale moc kloudnych odpovedi neni.
Chci zkusit na silnicku TPU duse, laka me snizeni vahy. Mam rafkove brzdy, ve sjezdech se s tim rozhodne nemazlim, pres 90 km/h pro me v Alpach neni problem.. a to je prave to, za 3 tydny jedu do Alp vyslapnout si par vetsich stoupani, ktere pak pojedu zas dolu..
Tak co ty TPU duse a rafkove rafky? Brat ci nebrat? Nekdo pozitivni nebo negativni zkusenosti?? Diky!
Flekoval jsem ze 70 km/h. Vice je ohrejes, když necháš kolo péct v autě.
Jake duse konkretne pouzivas?
Používám viz odkaz, ale vyrábí je výčet výrobců.Lisi se barvou. https://vi.aliexpress.com/item/1005006591218741.html?gatewayAdapt=glo2vnm
Mám Tubolito na silnici na rafkovych brzdach, jezdím s tím dlouhý sjezdy ve Francii a nikdy to nic neudělalo, a to mám metrak a úplně se s tím taky nemazu, jediný s čím jsem se trápil byla ztráta tlaku, ale co mám Tubolito s černým ventilkem, tak ty na to už netrpí. Tu předchozí s oranžovým ventilkem, která uchazela, jsem reklamoval a uznali mi to bez problémů.
Neporadim ti s TPU a rafkovejma brzdama, ale doporucil bych ti vykaslat se na ALI a koupit znackovou dusi. Mozna ma nekdo jine zkusenosti, ale ja mel z ALI doma 10+ TPU dusi od ruznych vyrobcu na ruzna kola a ta kvalita pokulhava. Zmetkovost asi 50%. Posledni na gravelu 3 dny ok a pak usla, protoze se rozlepila ve spoji. To asi nechces ve sjezdu :-). Cena TPU dusi na ALI je lakava, ale ja uz tomu neverim.
Pokud by byla zmetkovost 50% tak nikdo nedojede domů...
Nevim jak to myslis. Predpokladam, ze jezdis na tech, ktere jsou v tech 50%, ktere funguji, alespon ja to tak mam :-). Z gravel dusi jsem pulku vyhodil, protoze nefungoly, ta druha funguje dobre a dobre drzi tlak. Kamarad si kupil 3 mtb duse a vyhodil je uz vsechny a vratil se k butyl dusim.
Ani mne nepřekvapuje, že to nechápeš...
Tak co kdybys to, jako ten chytry, vysvetlil jak jsi to myslel?
S tím pálit čas nebudu, po tom co si zde občas počtu :) Z toho co jsem napsal je vše jasné...
Palis to tim, ze odpovidas, tak misto textu o nicem, jsi misto toho mohl napsat co jsi myslel. Obrazek si kazdej udela sam.
Ty z ali me vubec nelakaji. Spis Pirelli nebo podobne. Pirelli vozim na gravelu a max spokojenost. Jen tam jsou kotouce. Resim to kvuli silnicce, protoze vim jak ve sjezdech jezdim a mam rafkove brzdy.. A nerad bych, kdyby mi ve sjezdu kvuli dlouhemu brzdeni z vysoke rychlosti bouchla duse.. Myslel jsem si, ze tech reakci bude vic..Porad jsem na vazkach.
Tak to buhuzel nevim. Na gcn rikali, ze zalezi na vyrobci a zrovna pirelli pise, ze je kompatibilni s disc and rim brakes.
..
Vyzkoušej si jak se ohřeje ráfek při prudkém brždění do zastavení. Když jsem to zkoušel měl odhadem 40°C. Ve sjezdu, pokud umíš jezdit nebrzdíš stále a ráfek se mezitím chladí. Již jsem zde vyvracel rozlepování záplat. Tak zítra budu péct duši na vyšší teplotu :D
Není TPU jako TPU. Ale pokud má výrobce pud sebezáchovy, tak použije materiál, který nesklovatí v 70°C. Ale vydrží 150°C.
Duše sama od sebe v plášti nebouchne, muselo by dojít k její degradaci. Pokud to přefoukáš, tak povolí pláš, nebo ráfek...
Psychicky jsem to nevydržel a duši již peču :D
Kolo opřené na sluníčku a černý plášť udělají daleko větší teplotu. Kdoví, jestli některé defekty duší nemají spouštěč tady.
Teplotu přes 100°C ?
Větší než ty si naměřil v tom sjezdu. ;)
Více se to ohřeje v autě, venku se to vždy trochu chladí okolním vzduchem.
Pekl jsem na 100°C a následně na 140°C materiál je ok.
Slusny test! Jaka duse?
Ma zkuseno se zde vychvalovanyma Ali dusema Ridenow je jeste horsi. Ihned po instalaci 3ks ze 4 derave.
Zatím jsem použil 3ks 24g a všechny OK, recenze na Ali 4,8 z 5. 1ks jsem půjčoval kamarádovi, když jsem viděl jak to mění, tak jsem mu to radši vyměnil. Zatím letos 2600km bez jediného defektu. Takže buď bordel v plášti,smůla nebo levé ruce :)
Je to na mestskych kolech, z toho jedno zcela nova kola, nove pasky, ktere nejsou ostre, nove plaste, zadne necistoty v plasti nebo rafku nepripadaji v uvahu. Naistalovano, nafoukano, projeto 2km po dedine, rano kola poloprazdna. Dirky vzdy ze strany rafku,cca uprostred pasky, u dvou dusi po dvou malych dirkach, v jedne dusi minimalne 10 direk, vetsi i mensi. Tu nejvic deravou jsem vyhodil, ty s min dirama jsem zalepil a uvidim. Jedna duse od instalace zcela bez problemu.
Nejhorsi na tom je, ze ty kola maji osy na matky a obe rafkove magura, tzn, strasnej ***** to menit.
Ja zatím použil:
2x do kol 20"x 1 1/8
4x do kol 20"x 2.0
2x do kol 26"x2,1
Z těch všech pouze jedna byla NOK - špatný ventilek - měl únik
Takže za mě zatím super. Instalace lehce složitější, človek si musí dávat pozor, aby ji neskřípnul, ale ta váha a cena je fakt supr.
Takže za me zatím stále doporučuji.
Je zajimave, jak se ty zkusenosti mohou lisit :-). Ja vyzkousel vice vyrobcu (barev tpu dusi) a vzdy to byla loterie a nedalo se na to z meho pohledu na 100% spolehnout. Nasel jsem tpu duse s klasicky kovovym ventilkem pro 26" mtb a ty drzej zatim dobre. Kovovej ventilek jsem chtel kvuli tomu abych tam mohl dat maticku na vymezeni vule mezi galuskovym ventilkem a dirou pro auto ventilek. Plus na tom drzi lepe hlavice pumpy.
cervene Baent, mtb, kovovy ventilek - zatim jsem nezkousel
fialove Gustavo, gravel, plastovy ventilek - 2 ze 6 spatne
ruzove Ride now, mtb, plastovy ventilek - 5 ze 6 spatne, sestou jsem zatim nezkousel
zelene Cyclami, mtb, kovovy ventilek - 2 ze tri funguji, treti jsem nezkousel.
Vzhledem k tomu, ze ani na ali uz ty tpu duse nestoji malo, tak za me uz rovnou koupim znackovou v CR a mam jistotu, minimalne, ze mne vratej penize, kdyz bude spatna.
No koukam, ze s tema Ride now jsme na tom podobne. Uz nemam chut to znovu zkouset, od jinyvh vyrobcu, dam tam normalni gumovy duse, pokud to zase povoli.
Na mestaku bych nic jineho nez butyl neresil. Kdyz das kvalitni trekove plaste s ochranou proti defektu, tak je to neprustrelna kombinace na tisice, desitky tisic km
To je fakt zajímavé. Letos jsem instaloval 8x Ridenow, soused 4x a vše ok. Byly to tedy ty se světlými ventilky.
Za me je to loterie, jak se asi nekdo vyspal v tovarne. Jedna varka se jim povede, dalsi ne :-). Reklamovat do ciny to nebudes, narozdil od toho, kdyz to koupis v CR :-). Schazi mne tam uz ta duvera.
Já mám důvěru v Ridenow 100% ;) A na Ali se věci reklamují vcelku dobře, jen to chce případně reklamovat brzy po nákupu.
Moje mely tmave ventilky, nakonec umrely 4ks ze 4. Jediny kus vydrzel asi dva mesice, pak se objevilo hafo mikrodirek, tak sla taky.
Dobře utracený prachy, zlatý latex
já mám zatim dobrou zkušenost s Cyclami, mám je na dirťáku
Růžový 24g RideNow s bílým ventilkem mi vydržel asi dva měsíce. Pak jsem přeskakoval díru a TPU duše přišla asi na půl metru do kontaktu s hranou ráfku. Výsledek: 7 dírek vs. 2 TPU záplaty = domů vlakem.
V zadním kolem jsem měl oranžovou TPU, která vydržela zhruba měsíc. Pak jsem při výskoku z vyfrézované vozovky lehce ťuknul o hranu a tentokrát 2 dírky. Zalepil jsem to těma TPU záplatama, ale stále to pomalu ucházelo. Byl jsem rád, že jsem to hned otočil a za občasného dofukování dojel domů.
Mám tam zpět normální gumové duše a občasné lehké ťuknutí o ráfek jim nevadí. A jednu TPU duši vozím s sebou jako rezervu (plus normální lepení na duše, které funguje:-))
Takže si je normálně procvaknul... Za to nemůže duše ,ale váha, nízký tlak a jezdecké umění....Lepit něco v terénu je ta poslední věc co budu řešit. Normální člověk si vozí rezervní duši sebou. Při velikosti a váze TPU v klidu dvě :D lepení vozím celou sadu, opět při její váze není co řešit.... Hodně štěstí s dvouma zaplatama na duši...
Na ráfkovych brázdách s TPU jsem sjel kopec s převýšením přes 1500m , nic nebouchlo :)
Ta silniční kola s gumovejma dušema dostávala mnohem větší sadu než jsem pořídil druhé záplety s gravel pláštěma a nedefektil jsem. Procvaknutý duše jsem začal mít až po přechodu na TPU...
Uznávám, že v obou případech to byla moje chyba, ale gumovou duši jsem za rok a půl lepil jednou. TPU jsem zničil dvě během dvou měsíců.
Neměl jsem snad tri roky defekt, staré GP4000. Dost často šotky lesní cesty (mapy.cz) 30km/h a pohoda. Najednou jeden defekt na asfaltu. Za dva dni další. Nedal jsem si novou náhradní a nemohl najít díru, hnala se bouřka :D Plášť byl na konci životnosti výměna a je klid. To jsem tam měl duše Conti supersonic, to je skoro jako TPU. S TPU jsem také občas zbloudil na šotky, občas vymetu nějakou díru, občas něco preskakuji. Pak jedu s kamarádem a ten má klasiku, přejdeme 4m překop se štěrkem a skončil. Jenže váží 95kg a fouká 6,5 já 72 a 5,5-6... A někdy je to jenom smůla ;)
No já mám oblečenej kolem 90 kg a kolo s pitím 13+ kg :-)
To budeš mít vždy více defektů. Na kolik foukaš? Váha toho kola je tedy dost vysoká, můj veterán váží bez pití pod 7kg :) Ještě by šlo odlehčit, cca 200g by udělali karbonové dráty, asi to v zimě přeletu :) Samozřejmě nejlepší by bylo sundat špeky...
Bude stačit, když se před jízdou vykakas a je 200 g dole úplně zadarmo :-)
Ráfky 17 mm vnitřek, pláště Triban ResistPROTECT+ 28 mm, tlaky do sucha na hladší asfalt kolem 80 psi (vepředu lehce pod,vzadu nad). Do mokra pár psi uberu.
Až konečně dostavím karbonovej gravel, tak to chci přehodit na předchozí gravel ráfky s 23 mm vnitřkem. 5 mm navíc by mělo přidat na objemu i pohodlí.
Zkus GP5000 a pokud možno širší. Jsou rychlé a odolné. Každou jízdu začínám a končím na šotce s bordelem.
Ja vozím ty fialové se zlatým ventilkem a za cca rok jeden defekt, jinak OK. Jen jsem si nezkontroloval jestli mi nahodou nedosla uz z vyroby s dirou (je mozne ze jsem ji nejak cvkalnul v brasne, obcas tam mam klice a bordel :D) a tak jsem pri vymene byl celkem prekvapeny ze foukam a nic :D
Fialové se zlatým (no spíš bronzovým) ventilkem tu mám nachystané na další kolo pokusů až přehodím silniční pláště na širší ráfky (17->23 mm vnitřek). Ale povezu k nim další dvě náhradní TPU, už tomu nevěřím :-)
Tak si je pro jistotu dej do pitliku nebo do fólie. Ať nedopadne s jako kolega nad tebou. Já to dělal i gomuvou duši. Ta se také dokáže poškodit.
Jj, mám tu TPU v uzavíratelném plastovém sáčku. Taky jsem četl ty smutné příběhy :-)
Teď jsem po roce dostal na první defekt na Tubolitu S-Road na zadním kole, když jsem ho sundal tak v něm bylo asi 10 menších dírek, z toho víc pídily vzduch tak dvě. Nahodil jsem nové tubolito a kolo mi udrželo vzduch tak hodinu. Tak jsem zkoušel jestli není vadný ventilek, dal jsem duši pod vodu a podél celé duše je zase víc než 10 menších dírek, ze kterých jdou bublinky. Nasazoval jsem bez montpák. Stalo se to někdy někomu? je to vadná duše? nebo to může být něco v ráfku? Plášť i ráfek jsem kontroloval a vytřel od sraček (jel jsem před tím závod v dešti).
To ještě existuje ???:)))
Pirelli SmarTube + EiE ARG45TC28
Vcera prvni defekt po roce. Kazdych 10km jsem lehce dofouknul a v pohode dojel.
Doma nemuzu najit problem, az koukam, ze dira je u kraje ventilku. Na rafku zadny otrep atd neni, jen je v nem otvor cca o 1mm vetsi nez by bylo pro Pirelli idealni (IMHO) ... rozebral jsem jeste druhe kolo a stejna situace :-/ akorat zatim bez uniku. Pneu jsou 32, tlaky nizke, takze tim to nebude. Zatim jsem udelal gheto reseni a z postizene duse udelal par vrstev okolo ventilku ... mrknu dovnitr za tyden jak to vypada.
Neresil nekdo neco podobneho?
Myslite, ze muzu pouzit TPU dusi, ktera je do 2,2 na 2,4 plaste? Jedna se o Pirelli. Nechce se me zbytecne kupovat duse na 2,2-2,6.
2,25 a 2,2 nejsou tak daleko od sebe a určitě ta duše má jistě rezervy. Nebál bych se toho. Foukej tak aby to bylo pohodlné a nežvykalo se to a na bary se zase nefiksuj. Já Pirelli TPU vozil a byl jsem max spokojený. Navíc výborně držely tlak. Prakticky jsem je nemusel dofoukavat. Jen občas pro kontrolu.
Dobrý test TPU duší...
https://www.bicyclerollingresistance.com/specials/tpu-inner-tubes
Mám velmi špatnou zkušenost s Revoloop, respektive je to kus od kusu, asi podle výrobní šarže.
Některé fungují bez problémů a defektu 2-3 sezony, jiné vydrží jednu jízdu a prdnou ve spoji nebo v napojení ventilku.
Už jsem reklamoval asi 3 nové kusy.