Dopravní nehoda
Kdo je vinik pochopitelne od pocitace nikdo nerekne, ale nema cenu rikat jak rychle jsi jel, nejsi povinny to vedet. Kdyz uz jsi nejake cislo rekl, tak ho zpochybni jako svuj hruby odhad (coz je nakonec pravda) a ze sis uvedomil, ze takhle rychle se jezdi na Tour de France, takze ses musel seknout.
No rychle asi jel, kdyz nestacil reagovat na auto z vedlejsi.. Ja si tenhle scenar furt nejak nedokazu predstavit, abych fakt vletel do auta co vyjede z vedlejsi. To bych nesmel znat tu cestu(nevedet, ze tam nejaka vedlejsi je). Muselo by to auto byt schovane za necim a musel by to byt fakt kopec, abych opravdu jel rychle.. Protoze jinak to fakt nechapu..
Mi se uz stalo, ze mi auto zdanlive dalo prednost, tj zastavilo pred hlavni ... a kdyz jsem se blizil, tak se proste rozjelo jako by me ridic nevidel. Tj bud se dival fakt jen po autech nebo si myslel, ze 'to stihne'
Presne tak. Vcera se mi to stalo, chlapec zastavil a koukl zleva doprava a rozjel se, ja stim tak nejak pocital takze jsem pribrzdil a zastavil nez by me sundal. Kdybych pokracoval puvodni rychlosti tak me dal jak mouchu placackou
Někteří to totiž dělají schválně. Už se mi to párkrát stalo. Jedu po hlavní, pěkně rozjetej, řidič na mě kouká, já na něj, svítím i ve dne a když jsem skoro u něj, lážo plážo mi tam vjede. Udělal mi to i pekař s Avií... Známý, který jezdí každý týden do Německa mi radil kopnout jim do dveří, prý je to v Německu takový folklór...
Vem si příklad z Onucehu - na řídítka nějaké rakety, uříznutou brokovnici či granátomet a kdo Ti nedá přednost, tan dojezdil... :))
30km/h to je velmi zhruba 8m/s. Kdyz tam to auto bude stat a najednou vyrazi ve spravny okamzik, tak to ani nebude aaaaaaaaaaa bum, ale bum aaaaaa.
Do auta z vedlejší jsem narazil a 40km jsem rozhodně nejel. Ono tvému scenáři chybí ta situce. Kdy tě prostě přehlídne a vjede tam 10m před tebou
No muj "problem" bude hlavne to, ze ikdyz jsu na hlavni, tak proste pribrzdim a ikdyby se to auto skutecne predemnou rozjelo, tak ubrzdim a nebo proste spadnu. Rozhodne do neho nevletim v takove rychlosti ze si dolamu tak velkou a pevnkou kost jako je steheni.. Proste ja su ten zranitelnej na tom kole, tak se tak chovam. Kdybych jel v hamru, tak je jasny, ze mam vsechny u prdele a jedu po hlavni jako bos.. :D
mě se to stalo tak, že jsem jel z kopce, v pravo vedlejši taky z kopce, na rohu barák, bylo to ve městě. Takže auto uplně přirozeně zabrzdilo, skoro stálo, vypadalo to že zastaví ale najednou to tam pustil.
Samozřejmě dneska jezdim o dost opatrnějc, ale to jsou holt roky praxe i v autě, takže vim že když se mi dokáže za sloupek schovat celá fábie, tak cyklista se tam schová dvakrát.
Pokud se řidič rozhodne sejmout tě, tak tě sejme a neuděláš nic. Že cyklistu přehlídl, řekne vždy, protože jinak by se musel přiznat, že si myslel, že to stihne, ale nestihl. A když je pod vlivem, odhad je ještě horší. Mě takto "neviděl", když se na mě před odbočením podíval a sejmul mě na rovné široké silnici z protisměru při odbočení vlevo.
Kdybych jel v hamru, tak je jasny, ze mam vsechny u prdele a jedu po hlavni jako bos.. :D Toto je přesně ten důvod, proč řidiči aut cyklisty "nevidi". Nepředstavují totiž pro ně žádné nebezpečí.
No, jen abys na tenhle scénář nedojel. Až si takhle jednou na hlavní přibrzdíš a řidič nalepený metr za tebou to nebude čekat, tak hádej, co se stane...
Treba naprosto bezne nedani prednosti na kruhaci. Clovek se muze snazit jak chce, muze davat bacha ale kdyz za volantem sedi blbec tak je pruser.
Chytrolíne, že ty se něco neumíš představit, neznamená to, že se to nemůže stát.
Mě se třeba stalo, že jsem jel po rovině max 25, a paní co mi dávala přednost, se najednou rozjela, když jsem byl od ní asi metr.
Takže jsem ji napálil do předního kola.
Ty toho nechapes tuny... Zatim me nikdo nenabral ale casto jen diky nahode. Je tolik scenaru, ktere neovlivnis. Kor kdyz za volantem sedi baba nebo duchodce to se muze stat naprosto cokoliv.
Ale muzes ovlivnit to zasadni a to je tvoje rychlost. Sorry, ale jestli jedes 25km/h nebo 50km/h muze byt ten rozdil mezi odreninama a zmrzacenim nebo smrti. Zeptej se Scarponyho nebo Niky Hejdna..
Takže mám jezdit pořád 25km/h, nebo mám před každou vedlejší kde někdo stojí a mohl by mne možná ohrozit zpomalit na 25km/h, nebo jak? A nebude těch 25 taky moc? Nemám to kolo raději vést?
Ne porad, ale jezdit ve meste rychle je proste o drzku. Jak pise IndyCZ vetsina lidi nepredpoklada, ze pojedes rychlosti skutru a ikdyz te uvidi, tak ti tam prsote vleti, protoze si bude myslet, ze to stihne. Ja jak jedu nad 30km/h po meste, tak se bezpecne opravdu necitim a tech situaci, kdy me nedaji ostatni prednost je mnohem vic nez kdyz jedu 20... Mimo mesto to vetsinou problem neni, ale stejne je potreba na krizovatkach davat bacha..
No s tímhle souhlas. Já se teda dopředu dívám na potenciální idioty a raději přibržďuji. Řidiči fakt nečumí dostatečně dlouho, aby odhadli rychlost, takže vidí kolo a předpokládají, že jedeš max 15kmh.
No a pak pro hobíky je problém akcelerace, protože v těch stísněných prostorách jsou rychlejší než auta a rozjet ze zastavení se umí také podstatně rychleji. Nikdo nepočítá, že kolo vystřelí z křižovatky nebo kraje silnice a během pár vteřin překročí městský limit.
Tak to tě musejí všichni milovat. Jezdím denně (někdy na kole častěji autem) po dlouhé ulici na kterou co 150m (přibližně) ústí vedlejší. Je rovná mírně z kopce a frekventovaná. Takže mám jet 25km/hod nebo před každou z těch křižovatek mírně zpomalit, protože ten na vedlejší může být blbec? Ti za mnou budou určitě štěstím bez sebe. Já se taky dívám co dělají ostatní, ale určitě nebudu zpomalovat před každou křižovatkou, nebo nepojedu krokem, protože "co kdyby". Obviňovat někoho že jel moc rychle když narazil do toho co mu nedal přednost je prostě blbost. Obzvláště když o té situaci nevíme vůbec nic.
Pokud budoz na druhe strane ***** jako tenhle https://cycling.today/driver-that-killed-michele-scarponi-was-watching-a-video-on-his-phone/ tak nepomuze nic. A v posledni dobe pozoruju, ze se procento tocitelu volantem, kteri cumi do mobilu, nebezpecne zvysuje.
Že se mi řidič vsere do cesty, protože myslí, že má čas, se holt občas stane. Někteří lidi totiž nečekají, že se cyklista může pohybovat i vyšší než 15 kilometrovou rychlostí.
Auto na vedlejší stojí a čeká, já jedu na hlavní do kopce, rychlost max dvacet. Oční kontakt, vidíme se. V okamžiku, kdy vjíždím do křižovatky, borka slápne na plyn a vskočí mi do cesty.
Jak nejsi povinen to vedet? To nikoho nezajima, zda mas tacho nebo ne, ty proste musis dodrzet rychlost a jak to udelas, to je tvuj problem.
Ano, v tom okamžiku to vím.
Ale mám povinnost vědět za několik dní, jakou jsem jel kde rychlostí?
:) No to uz je jina. Jeho problem je ten, ze nevedel o te tricitce a uvedl co uvedl. Ted uz to tezko bude brat zpet, kdyz je to zaprotokolovany.
když něco nevím tak nic neříkám, teď máš problém a těžko se vykroutíš budeš mít část viny