Chtěl bych používat na všech kolech stejný typ ventilku a přejít na automobilový typ. Nevím ale, zde převrtáním díry nenaruším pevnost ráfku. Jde mi konkrétně o tento typ: http://www.pells.cz/…ss/rok-2014/ Nemáte s tím někdo zkušenost?
Myslel jsem, že s tím bude mít někdo osobní zkušenost. Auto ventilky jsou podle mne mnohem praktičtější. Obzvlášť když jedeme celá rodina a na ostatních kolech jsou. Redukce na pumpičku se mi vůbec neosvědčily. Naopak kompresory u benzínek jsou fajn :-)
Nevím o kolik se ta díra musí zvětšit, ale opravdu bych zkusil nějakej kuželovej trn, třeba dulčík (pokud ho nemáš z jehly naftovýho vtřikovače jako já) a tu díru roztemovat…
Z toho bych měl asi větší obavu než z vrtání. Přeci jen jde o nárazy a směsi hliníku se mohou chovat rozdílně. Některý se opravdu roztáhne, jiný může prasknout. Asi by mohlo přijít i k deformaci profilu.
U nas v dedine byval jeden, co potreboval udelat diru do stitu domu, aby mel kudy protahnout koax od anteny. Shanet vrtacku, vrtak, dlouhej zebrik, to bylo moc prace. Tak vytahl svoji kulovnici a bylo to.
Jednu dobu to delali, jestli to delaji i dnes nevim, posledni dobou jsem to na zadnem jejich rafku nevidel, ale zas jsem bral ty drazsi, z jejich nabidky.
Všechny díry něčím protlačené,praskliny až několik mm okolo.Katastrofa.Kupoval jsem jedny z prvních GrandRocků,ještě se svazkovým výpletem a díry byly vrtané,jen bylo potřeba začistit otřepy.
Ja mam na horaku taky AV převrtaval jsem rafek,ale tak prasacky jako Remerx to opravdu neumím tato firma se řeší o vlakno výše.Na silničku se to ,ale nehodí a silniční kola se autokompresorem nafoukat nedaj.Mam dvě pumpy a nějak to neřeším.
To se mi ani nechce verit, jestli to takhle na zacatku fakt delali, tak potes kote. Poprve jsem mel kupoval jednostenne rafky od Remerxu v roce 2002 a v pohode. Od te doby spoustu dalsich, toto jsem opravdu nevidel, asi se uz naucili brousit vrtaky.
Takto opravdu Grand Rocky dělali. V současné době u nich od toho upustili, ale u ráfků Well nebo Dragon se s tím můžete setkat. Je to prasárna, souhlasím. Chyba podle mě nebude jen na straně výrobce, ale i odběratele, který to je ochotný koupit a dál šířit. Ve finále za to můžou všichni vč. koncového klienta. Každý chce na tom vydělat či ušetřit a vznikají takové hrůzy (viz. fotka výše – ráfek Grand Rock za cca 200Kč).
Kdyz pominu, ze silnicni duse a AV se ti budou shanet opravdu blbe, takze tam budes asi rvat nejaky krosovy?, tak s tema pumpama bych taky na 100% nepocital pokud tam nejsou zrovna uzpusobeni na nakladaky. Jestli to teda nevozis hodne podhusteny.
Já jsem kdysi převrtal silniční ráfky, Remerx a doteďka jsou v pohodě, ale už bych to nedělal – musel jsem tehdy shánět takové duše, co nemají kolem ventilku ten gumový kroužek jako zesílení, jinak jsem nebyl schopný obout tam ty pláště tak aby seděly na ráfku a ne na té duši, co furt lezla ven :-)
Mam pumpu od Bontrageru malou na rámu a minulý víkend při defektu, jsem foukal redukcí 4× za sebou, protože když jsem tu redukci sundaval, tak jsem si to vždy vypustil. Sem pěkně nadával. Jo a mám pláště 2,2 to je vzduchu. ale i tou malou pumpou to jde docela dobře.
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
převrtat to samo jde, ale u úzkých silničních ráfků bych to osobně nedělal
Myslel jsem, že s tím bude mít někdo osobní zkušenost. Auto ventilky jsou podle mne mnohem praktičtější. Obzvlášť když jedeme celá rodina a na ostatních kolech jsou. Redukce na pumpičku se mi vůbec neosvědčily. Naopak kompresory u benzínek jsou fajn :-)
Nevím o kolik se ta díra musí zvětšit, ale opravdu bych zkusil nějakej kuželovej trn, třeba dulčík (pokud ho nemáš z jehly naftovýho vtřikovače jako já) a tu díru roztemovat…
Z toho bych měl asi větší obavu než z vrtání. Přeci jen jde o nárazy a směsi hliníku se mohou chovat rozdílně. Některý se opravdu roztáhne, jiný může prasknout. Asi by mohlo přijít i k deformaci profilu.
ne za pomoci kladiva, ale lisu, třeba sloupové vrtačky
To by asi šlo, ale jedině na nevypleteném ráfku. Špice by jinak zavazely při zapření ráfku o stolík pod lisem. N8pad je to ale zajímavý.
Stejně tak to můžeš nechat vypálit laserem, vyřezat vodou, nebo nechat vyžrat louhem. Kdo by se sral s vrtákem, ne?
:))
Nebo nechat udělat střižný nástroj a prostřihnou to :-)))
A co to prostrelit pistoli?
U nas v dedine byval jeden, co potreboval udelat diru do stitu domu, aby mel kudy protahnout koax od anteny. Shanet vrtacku, vrtak, dlouhej zebrik, to bylo moc prace. Tak vytahl svoji kulovnici a bylo to.
Nebyla ta díra potom trochu větší, než malá? :-)
Koax tama antenari v pohode protahli, vic neresil.
On to byl takovy trochu sveraz, s nicim se moc nesral, ale vsechno mu fungovalo.
Takhle nějak to dělají v Remerxu-ráfky GrandRock
Jednu dobu to delali, jestli to delaji i dnes nevim, posledni dobou jsem to na zadnem jejich rafku nevidel, ale zas jsem bral ty drazsi, z jejich nabidky.
Kazdopadne mi to prislo strasne prasacky.
Všechny díry něčím protlačené,praskliny až několik mm okolo.Katastrofa.Kupoval jsem jedny z prvních GrandRocků,ještě se svazkovým výpletem a díry byly vrtané,jen bylo potřeba začistit otřepy.
Ja mam na horaku taky AV převrtaval jsem rafek,ale tak prasacky jako Remerx to opravdu neumím tato firma se řeší o vlakno výše.Na silničku se to ,ale nehodí a silniční kola se autokompresorem nafoukat nedaj.Mam dvě pumpy a nějak to neřeším.
:O to se fakt da uzivit s vyrobkem takovych kvalit?
grand rock mam tedka pred sebou a tohle co mas ty musi byt asi hooodne stary kousek… ;-)
Jak jsou staré nevím,nejsou moje.Já kupoval jedny z prvních kolem roku 1997 nebo tak nějak a kromě otřepů po vrtání byly v pohodě.
To se mi ani nechce verit, jestli to takhle na zacatku fakt delali, tak potes kote. Poprve jsem mel kupoval jednostenne rafky od Remerxu v roce 2002 a v pohode. Od te doby spoustu dalsich, toto jsem opravdu nevidel, asi se uz naucili brousit vrtaky.
Takto to delali cca pred 8mi lety. Predtim a myslim, ze i potom to je klasicky vrtany.
Takto opravdu Grand Rocky dělali. V současné době u nich od toho upustili, ale u ráfků Well nebo Dragon se s tím můžete setkat. Je to prasárna, souhlasím. Chyba podle mě nebude jen na straně výrobce, ale i odběratele, který to je ochotný koupit a dál šířit. Ve finále za to můžou všichni vč. koncového klienta. Každý chce na tom vydělat či ušetřit a vznikají takové hrůzy (viz. fotka výše – ráfek Grand Rock za cca 200Kč).
Kdyz pominu, ze silnicni duse a AV se ti budou shanet opravdu blbe, takze tam budes asi rvat nejaky krosovy?, tak s tema pumpama bych taky na 100% nepocital pokud tam nejsou zrovna uzpusobeni na nakladaky. Jestli to teda nevozis hodne podhusteny.
AV na kole je blbost a na ziletce blbost velika.
A neni jednodusi si koupit redukci z galusky na autoventilek?
V žádném případě bych do ráfku nijak nezasahoval, tedy pokud se nechci nějak výrazně umístit v soutěži o Darwinovu cenu!
Já jsem kdysi převrtal silniční ráfky, Remerx a doteďka jsou v pohodě, ale už bych to nedělal – musel jsem tehdy shánět takové duše, co nemají kolem ventilku ten gumový kroužek jako zesílení, jinak jsem nebyl schopný obout tam ty pláště tak aby seděly na ráfku a ne na té duši, co furt lezla ven :-)
Mam pumpu od Bontrageru malou na rámu a minulý víkend při defektu, jsem foukal redukcí 4× za sebou, protože když jsem tu redukci sundaval, tak jsem si to vždy vypustil. Sem pěkně nadával. Jo a mám pláště 2,2 to je vzduchu. ale i tou malou pumpou to jde docela dobře.