Ty ThunderBurty bydou pravdepodobne vyrazne rychlejsi bez ohledu na sirku. Sice jsem uz hodne dlouho zadny maxxis v testu nevidel, ale nikdy neplatily za rychly plaste. Ale bacha, TB nebudou nejodolnejsi.
Dominantní je co se odporu týče zadní guma, já na podobný styl jízdy vozím vzadu maxxis pace. Je to celkem rychlý ale přitom v terénu pokud není bahno tak se to celkem dá.
Co je na tyhle účelu super jsou vnitřní rohy SQ labs - s nima mám úchop jen o málo širší než na silničce/gravelu, stále dosáhnu na brzdový páky a lze i celkem slušně řadit.
Pokud jsi zvyklý na Maxxisy, zkus Aspen 2.0 nebo 2.1 (120 TPI). Na asfaltu to odvaluje mnohém lépe než Ikony. Na kombinaci Ikon 2.2/Aspen 2.1 se pak dá jet cokoliv (jezdí to Nino, a já taky... :)
Thunder burt 2.1 ideálně jako bezduše pojede citelně lépe, než to, co máš teď. Na dojíždění do práce a ježdění ala gravel paráda, ale počítej, že na sypkém podkladu rád ustřeluje.
Rychlý plášť je i Renegade od Spešlu, na asfaltu to uhánělo pěkně. Ale ty vlastnosti v terénu a když se k tomu přidá mokro, jsou na pikaču. Zlatý fast trak :). A spelšl má teď akci 2 pláště za cenu jednoho (vzal jsem FT) a ve zdejším bazaru jsou taky.
Já nikde nepsal, že je nechci. Samozřejmě jinak mimo cesty do práce jezdím třeba polnacky nebo lesní cesty, ale nic hardcore. Jaké například v šíři 2.25?
Na zadní kolo dej TB 2.25 a máš vystaráno, hodně rychlá guma které nějaká šotolina a suchá polní lesní cesta určitě nevadí a jezdit se tam na tom v pohodě dá. na kamenitý trail to samozřejmě není.
až opadne placebo efekt tak pochybuju že bude na 20km cestě do práce proti Ikonu rozdíl větší než v jednotkách minut. To jestli ti to za to stojí musíš vědět sám, já bych šel cestou že dojezdím ten Ikona potom koupím TB
Když se už řeší rychlé pláště.... je ještě nějaká rychlá alternativa k Thunder burt 2.1? Raceking jsem chtěl vyzkoušet po sjetí TB, ale pokud prochcává tmel, tak asi nechci.
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
TB pláště rozhodně rozdíl bude minimální. Možná víc na na asfalt pomůže víc Schwalbe Marathon PLUS a jiné "trekingové pláště" .
Jinak větší odpor než 0,1x palce pláště, májí třeba ty 740mm široký řídítka. Aerodynamický odpor se stává dominantním nad 20 km/h.
Ty ThunderBurty bydou pravdepodobne vyrazne rychlejsi bez ohledu na sirku. Sice jsem uz hodne dlouho zadny maxxis v testu nevidel, ale nikdy neplatily za rychly plaste. Ale bacha, TB nebudou nejodolnejsi.
Dominantní je co se odporu týče zadní guma, já na podobný styl jízdy vozím vzadu maxxis pace. Je to celkem rychlý ale přitom v terénu pokud není bahno tak se to celkem dá.
Co je na tyhle účelu super jsou vnitřní rohy SQ labs - s nima mám úchop jen o málo širší než na silničce/gravelu, stále dosáhnu na brzdový páky a lze i celkem slušně řadit.
Je to jako by ses postavil na okruh DTM nebo F1 s náklaďákem z Dakaru a přemýšlel, jaké pneumatiky tě zrychlí.
Pneumatiky pomůžou, ale tvůj problém je aerodynamika - posed a možná, tak jako u mě, motor - fyzička.
Pokud jsi zvyklý na Maxxisy, zkus Aspen 2.0 nebo 2.1 (120 TPI). Na asfaltu to odvaluje mnohém lépe než Ikony. Na kombinaci Ikon 2.2/Aspen 2.1 se pak dá jet cokoliv (jezdí to Nino, a já taky... :)
WTB NANO 2.10
Pořid si tyto na asfalt super i lehký terén, ale no mokrého a těžkého terénu zlé
Thunder burt 2.1 ideálně jako bezduše pojede citelně lépe, než to, co máš teď. Na dojíždění do práce a ježdění ala gravel paráda, ale počítej, že na sypkém podkladu rád ustřeluje.
Rychlý plášť je i Renegade od Spešlu, na asfaltu to uhánělo pěkně. Ale ty vlastnosti v terénu a když se k tomu přidá mokro, jsou na pikaču. Zlatý fast trak :). A spelšl má teď akci 2 pláště za cenu jednoho (vzal jsem FT) a ve zdejším bazaru jsou taky.
Doporučuju TB.vozim 2.25 a jezdím snima turistiku i mimo asfalt - kořeny, sotolina,polní cesty. Hlavně na asfaltu nehucej.
A proč tam nechceš dát gravelové pláště, když se o ježdění přes šutry ani nezmiňuješ?
Já nikde nepsal, že je nechci. Samozřejmě jinak mimo cesty do práce jezdím třeba polnacky nebo lesní cesty, ale nic hardcore. Jaké například v šíři 2.25?
Na zadní kolo dej TB 2.25 a máš vystaráno, hodně rychlá guma které nějaká šotolina a suchá polní lesní cesta určitě nevadí a jezdit se tam na tom v pohodě dá. na kamenitý trail to samozřejmě není.
až opadne placebo efekt tak pochybuju že bude na 20km cestě do práce proti Ikonu rozdíl větší než v jednotkách minut. To jestli ti to za to stojí musíš vědět sám, já bych šel cestou že dojezdím ten Ikona potom koupím TB
Přesně tak to chci udělat, nechce se mi je zbytečně vyhazovat, radši to dojezdim a pak tam hodím ty TB
protoze mtb plaste jsou lepsi... viz unbound:))
Jen na cestu do práce Schwable Huricane 2,25
Teď je testuji převážně na asfaltu a super. Bonusem do práce budeš mít reflexní pruh na bocích.
Hodně chválené jsou continental race king protection 2,2, dobře jede i schwalbe g-one allround 2,25
Pořiď si druhé kola s trekovými plášti a máš to ,do lesa tam hodíš zas ty ikony .
Jak dlouho jezdíš do té práce ?Časem si zvykneš a pojede ti to na všem :)Je to hlavně o hlavě a nohách :)
Dobré zkušenosti s Continental Ruban, rychlé a neuvěřitelně tiché na asfaltu
Tak díky všem za reakci. Ještě mě zajímá jedna věc, mate někdo ozkousene, kolik ty Ikony vydrží km po asfaltu?
A pokud bych teda (nejspíš příští rok) dával ty TB, mám dat bezduše? Teď jezdím na duších
Když se už řeší rychlé pláště.... je ještě nějaká rychlá alternativa k Thunder burt 2.1? Raceking jsem chtěl vyzkoušet po sjetí TB, ale pokud prochcává tmel, tak asi nechci.
Bontrager XR1 2.2?
Spec. Renegade 2.1?
mmnt. jsem řešil stejnou věc...
Na Bikepacking "nehučící" rychlý plášť. Vybral jsem a objednal tohle
https://www.mojekolo.cz/plast-continental-cross-king-shieldwall-kevlar/
Já bych jako univerzální plástě na dojíždění doporučil Pirelli Cinturato Gravel M, ktere se dělají v 45 mm i 50 mm verzi.
https://www.bicyclerollingresistance.com/cx-gravel-reviews/pirelli-gravel-m-45
Schwalbe Rick XC Pro