Zážitky, inspirace, návody
MTBIKER magazín

Nejnovější články z kategorie Osveta

Desatero ohleduplného cyklisty – chovejme se jako lidé

Desatero ohleduplného cyklisty – chovejme se jako lidé

Pro každého cyklistu je samozřejmostí něco jiného. Pro někoho helma, pro dalšího SPD pedály, pro jiného oholené nohy, pro mnohé třeba zastávka na pivo… Pro všechny by mělo být ale samozřejmostí se na silnicích chovat ohleduplně a dodržovat nejen pravidla silničního provozu, ale i jakousi etiketu.
Reflexní prvky - není odrazka jako odrazka

Reflexní prvky - není odrazka jako odrazka

Pohyb ve tmě i v šeru přináší riziko, že se pro okolí stanete neviditelnými. Občas to může být úmyslem, ale při jízdě na kole a venkovních aktivitách celkově neviditelnost pro ostatní účastníky provozu není věc, o kterou byste usilovali. Naopak je vhodné být vidět co nejvíce, a to zejména v případech, kdy se pohybujete po silnicích.
Bezpečnost na kole - jak přežít zimu na silnicích?

Bezpečnost na kole - jak přežít zimu na silnicích?

Zima je tu a venku je tma jak v pytli dřív, než většina z nás vyrazí z práce. Pro některé cyklisty změna času na zimní znamená automaticky přesun na válce či trenažer, jiní se ale nenechají odradit a silnice brázdí i potmě. V takovém případě je samozřejmě namístě myslet na svou bezpečnost, ta nespočívá jen v tom, že si „fláknete na řídítka pořádné světlo“. Čím vším si můžete ještě pomoci k tomu, abyste se na kole cítili bezpečněji?
Formulář se odesílá
keyboard_arrow_up