Tchan chce do ebiku Cube stojanek. Pry ze je tam prolis a ta dira na sroub. Poradite, jaky typ stojanku na to je? Na prvni pohled nic takovyho nevidim. Nebo je to priprava na ramu na neco jineho?
Ahoj, asi budu za ... ignoranta, ale prosím pěkně, nevíte někdo co je to za drátek pod pákovou brzdou SHIMANO XT BR M8100 ?? Co vypadá jako kancelářská sponka? Nebo se to má vytáhnout? Instaloval jsem je tuhle, všechno OK, ale o tomhle nikde nic a už su z toho tumpachový ....Brzda funguje i s tím.
Ahoj, koupil jsem si novou vidlici fox a překvapilo mě, že má nalakované dosedací plošky pro uchycení brzdového třmenu. To je normální? Vždyť to pak nemůže správně dosedat, ne?
Cus. Pujde tato kazeta - SRAM XPLR PG-1231 na XDR orech? Vubec se ve Sram vecech nevyznam :-( . A pokud ne, existuje nejaka kazeta na XDR orech s rozsahem 11-44? Diky moc
prosim poradte mazivo na retez, klasickyho, tzn. mastnyho typu. Vzhledem k veku a poctu vehiklu bych asi mel uz davno vedet, ale ja nevim.
Vzdycky koupim narazove nejakej vetsi nebo mensi teflonovej šit, co šusti po 50km. Prosim zejmena zaslouzily mechoše a lidi ktery maj opravdu zkusenosti. A bez diskuse o vosku prosim
Lze použít 1 1/8" závitovou vidlici do semiintegrovaného hl. složení? To hlávko je samozřejmě primárně určeno pro hladkou 1 1/8" a-head vidlici, ale průměr té závitovky je stejný, ten konický kroužek dole na vidlici taky pasuje do spodního ložiska hlávka. Řešil bych to adaptérem do sloupku na a-head představec. Nahoře bych dal ten vymezovací konický kroužek + podložku (klasicky pro a-head sloupek) a dotáhl závěrnou maticí z té závitové vidlice. Zkoušel jsem to, vůle tam není, jen jestli je to jde - dočasně, než seženu vidlici 28" s hladkým sloupkem, mám tu jen pro 26" kola.
Bude alespoň provizorně fungovat klasická Eagle spojka na Transmition řetězu?
Včera jsme potkal v lese dva experty, kteří se snažili roztržený T-type řetěz opravit tak, že dva vnější články se snažili snýtovat (opravu snýtovat) rychlospojkou. Měl jsme po ruce svou Eagle spojku, ale nechtěl jsme ji obětovat, když jsem ani nevěděl, jestli by dojeli. Řetěz jsme jim klasicky zkrátil a snýtoval a jelikož jsme je pak na trailu už nepotkal, tak asi dojeli (samozřejmě jsem je upozornil ať na tom pak už nejezdí).
Druhý dotaz - máte nějaký fígl, jak jednoduše srovnat řídítka pro lidi, kteří to podle oka nevidí (bavím se zde opravdu o lidech, kteří mají z různých důvodů tak narušené prostorové vidění, že to opravdu nevidí).
Mám v plánu skládat nové kolo, nářadí mám, údržbu všech kol doma zvládám taky, postavil jsem už složitější věci, tak tak nějak čekám, že kolo bych měl zvládnout taky a spíš v tom hledám jen zbytečnou složitost ...
Co ale použít, jako vhodnou montážní vazelínu ( assembly grease) ?
Mám silniční kolo cannondale Supersix Evo viz. rofil . Má integrovaný zámek sedlové trubky, ale bohužel se nikde neuvádí jak velkou silou je nutné ho utáhnout aby karbonová sedlovka nezajížděla, ale aby se také nepoškodila. Poradíte? Nerad bych cokoliv zničil.
Zdravím, na přibližovadle do práce mám starou klasiku 3x9 a teď dotaz. Nedávno jsem dotahoval a čistil střed a od té doby to v něm křupe, jak kdyby se mlely kamínky. Střed jsem celej rozebral. Byl prasklej domeček, tak jsem ho dal pryč, vyčistil, promazal, dotáhl a stále křupe. Rám jsem zkontroloval, prasklej není.
Mám ještě dva typy. Nevím jestli mám dobře podložky... převodník 2, klika 1 a nebo jsou k.o.misky.
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Tchan chce do ebiku Cube stojanek. Pry ze je tam prolis a ta dira na sroub. Poradite, jaky typ stojanku na to je? Na prvni pohled nic takovyho nevidim. Nebo je to priprava na ramu na neco jineho?
Uvažuju nad výmenou klik 1x12 na Scott Scale z Praxis na Shimano. Vybírám FC-MT512-1 nebo FC-M6120-1.
Díky
Jaký Shimano press fit střed?
Teď mám SM-BB71-41B (asi 105 řada) zatím spokojenost. Má cenu připlácet za ultegra nebo dura-ace, získám tím něco navíc - životnost, lehčí chod?
Dotaz- jak vyřešit kliky kratší nez 165mm pro Eagle transmition? Střed je naštěstí klasický BSA, takže výměna osy není problém
Potřeboval bych 155 nebo 160 mm kliky 32z.
Ahoj, asi budu za ... ignoranta, ale prosím pěkně, nevíte někdo co je to za drátek pod pákovou brzdou SHIMANO XT BR M8100 ?? Co vypadá jako kancelářská sponka? Nebo se to má vytáhnout? Instaloval jsem je tuhle, všechno OK, ale o tomhle nikde nic a už su z toho tumpachový ....Brzda funguje i s tím.
To je konec pružinky, která tu páku tlačí na přepákování aby se tam nehoupala na volno.
Díky. Takže nevytahovat. :-)
Ahoj, koupil jsem si novou vidlici fox a překvapilo mě, že má nalakované dosedací plošky pro uchycení brzdového třmenu. To je normální? Vždyť to pak nemůže správně dosedat, ne?
Zdravím,
mám na kole tuhle teleskopickou sedlovku.
https://www.kolaglaser.cz/horska-kola/84795-rascal-30-8585036047417.html
Ta část která zajíždí dovnitř ma silný vakl. Dá se to někde utáhnout, poštelovat, nebo je to na reklamaci? Kolo je měsíc nové. Díky
Cus. Pujde tato kazeta - SRAM XPLR PG-1231 na XDR orech? Vubec se ve Sram vecech nevyznam :-( . A pokud ne, existuje nejaka kazeta na XDR orech s rozsahem 11-44? Diky moc
Kufry Shimano SM-SH56 se mají na rozdíl od Shimano SM-SH51 vycvakávat do více směrů. Jak si to mám představit, je to lepší řešení?
prosim poradte mazivo na retez, klasickyho, tzn. mastnyho typu. Vzhledem k veku a poctu vehiklu bych asi mel uz davno vedet, ale ja nevim.
Vzdycky koupim narazove nejakej vetsi nebo mensi teflonovej šit, co šusti po 50km. Prosim zejmena zaslouzily mechoše a lidi ktery maj opravdu zkusenosti. A bez diskuse o vosku prosim
Pouziti gravel, mtb ne nutne do totalnich sracek.
moc diky
Zdravím. Ňouma dotaz. Shimano 12s, je normální, že při točení klikama v protisměru dozadu si řetěz na kazetě poskočí? Díky!
Lze použít 1 1/8" závitovou vidlici do semiintegrovaného hl. složení? To hlávko je samozřejmě primárně určeno pro hladkou 1 1/8" a-head vidlici, ale průměr té závitovky je stejný, ten konický kroužek dole na vidlici taky pasuje do spodního ložiska hlávka. Řešil bych to adaptérem do sloupku na a-head představec. Nahoře bych dal ten vymezovací konický kroužek + podložku (klasicky pro a-head sloupek) a dotáhl závěrnou maticí z té závitové vidlice. Zkoušel jsem to, vůle tam není, jen jestli je to jde - dočasně, než seženu vidlici 28" s hladkým sloupkem, mám tu jen pro 26" kola.
Dva dotazy.
Bude alespoň provizorně fungovat klasická Eagle spojka na Transmition řetězu?
Včera jsme potkal v lese dva experty, kteří se snažili roztržený T-type řetěz opravit tak, že dva vnější články se snažili snýtovat (opravu snýtovat) rychlospojkou. Měl jsme po ruce svou Eagle spojku, ale nechtěl jsme ji obětovat, když jsem ani nevěděl, jestli by dojeli. Řetěz jsme jim klasicky zkrátil a snýtoval a jelikož jsme je pak na trailu už nepotkal, tak asi dojeli (samozřejmě jsem je upozornil ať na tom pak už nejezdí).
Druhý dotaz - máte nějaký fígl, jak jednoduše srovnat řídítka pro lidi, kteří to podle oka nevidí (bavím se zde opravdu o lidech, kteří mají z různých důvodů tak narušené prostorové vidění, že to opravdu nevidí).
Já to dělám tak (u MTB), že koukám z vrchu na přední víčko představce, třeba hlavičky inbusů, a zadní hranu "podkovy" vidlice (pokud to není Manitou).
Podařilo se mi ulomit objímku u řadící páčky SLX 2x11. Lze ten díl nahradit a nebo je nutné koupit novou páčku?
Ahoj
Rychlodotaz na vazelínu ...
Mám v plánu skládat nové kolo, nářadí mám, údržbu všech kol doma zvládám taky, postavil jsem už složitější věci, tak tak nějak čekám, že kolo bych měl zvládnout taky a spíš v tom hledám jen zbytečnou složitost ...
Co ale použít, jako vhodnou montážní vazelínu ( assembly grease) ?
Je potřeba na to mít nějakou dedikovanou typu PEATY'S BICYCLE ASSEMBLY GREASE, Maxima Assembly Grease
Nebo prostě vyhovuje jakákoliv vazelína typu ParkTool HPG-1, Muc Off Bio grease ?
prozatimní zkušenosti mi říkají, že klasika typu ParkTool a Muc Off je na to v pohodě a řeším blbosti, pro jistotu se ale prostě zeptám :)
Moc díky
vcera jsem zjistil :), ze nektera < hlavka > nebo kola, maji pod horni miskou neco jako < vymezovaci podlozku > nebo coto je.
kazdopadne vim, ze u mojich kol to nemam, k cemu to opravdu slouzi
dekuji
Jak řešíte druhé záplety ? Máte je na stejných nábojích a stejných kotoučích ať nemusíte sahat na třmen ?
Mám silniční kolo cannondale Supersix Evo viz. rofil . Má integrovaný zámek sedlové trubky, ale bohužel se nikde neuvádí jak velkou silou je nutné ho utáhnout aby karbonová sedlovka nezajížděla, ale aby se také nepoškodila. Poradíte? Nerad bych cokoliv zničil.
Zdravím, na přibližovadle do práce mám starou klasiku 3x9 a teď dotaz. Nedávno jsem dotahoval a čistil střed a od té doby to v něm křupe, jak kdyby se mlely kamínky. Střed jsem celej rozebral. Byl prasklej domeček, tak jsem ho dal pryč, vyčistil, promazal, dotáhl a stále křupe. Rám jsem zkontroloval, prasklej není.
Mám ještě dva typy. Nevím jestli mám dobře podložky... převodník 2, klika 1 a nebo jsou k.o.misky.
Díky za typ, co ještě zkusit.
Je to sice staroch, ale...